1_ΚΟΡΙΝΘΙΑ4_ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δημοτικό σχολείο του Ζευγολατιού: Τι λένε οι Ρομά για τα προβλήματα στο σχολείο

0

Τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στο δημοτικό σχολείο του Ζευγολατιού, από την σκοπιά των Ρομά κατοίκων, επιχειρεί να εξηγήσει με επιστολή της, η Αστική μη Κερδοσκοπική εταιρεία Ρομανί Ελπίδα, η οποία παρέχει υπηρεσίες προστασίας ρομά!

Με αφορμή την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο σχολείο του Ζευγολατιού Κορινθίας σας αποστέλλουμε αυτή την επιστολή.

Οι Ρομά  είναι και αισθάνονται Έλληνες πολίτες που έχουν το δικαίωμα να ασκούν τα δικαιώματα τους ,να εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους  όπως κάθε πολίτης και να συμμετέχουν ενεργητικά  στην κοινωνική ζωή.

Ο χαρακτηρισμός μας ακόμη ως μειονότητα που ζει σε καταυλισμούς στο περιθώριο δηλαδή της κοινωνίας βιώνεται ως περιφρόνηση απόρριψη και οδηγεί τις κοινότητες των καταυλισμών στην απομόνωση και την κοινωνική απαξίωση.

Η παιδεία, η εκπαίδευση είναι επίσης και για εμάς ένα θεμελιώδες δικαίωμα καθώς συνδέεται άμεσα με την Δημοκρατία, τα δικαιώματα του ανθρώπου και αποτρέπει την περιθωριοποίηση τον κοινωνικό αποκλεισμό και ουσιαστικά επικυρώνει ότι όλοι έχουμε λόγο στο πως καθορίζεται και διαμορφώνεται η ζωή μας μέσα στις κοινωνίες που ζούμε.

Είναι θεμελιώδους σημασίας η κοινωνική μας ενσωμάτωση , η κοινωνική η πολιτική και ψυχολογική χειραφέτηση μας που σημαίνει ότι δεν θα υπάρχουν καταυλισμοί γκετοποίηση ακραία φτώχεια εξαθλίωση αποκλεισμός από την αγορά εργασίας.

Τα αιτήματα μας

1.να υπάρξει υποστηρικτική βοήθεια στους εκπαιδευτικούς για την διαχείριση του προβλήματος

2. να υπάρξει ψυχολογική στήριξη των μαθητών

3.να υπάρξει ενισχυτική φροντιστηριακή διδασκαλία για τους μαθητές που έχουν μαθησιακές δυσκολίες

4. να δημιουργηθούν ομάδες επικοινωνίας μέσα στο σχολείο για να αναπτυχθούν δεσμοί αποδοχής και συμφιλίωσης καθώς το εκπαιδευτικό μας σύστημα πάσχει από συναισθηματικό αναλφαβητισμό.

Η απόκτηση γνώσεων δεν αρκεί χρειάζεται και το κοινωνικό συναισθηματικό βίωμα, η συνύπαρξη, η αποδοχή της μοναδικότητας όλων των μαθητών. Και αυτό είναι μια εκπαιδευτική προτεραιότητα  η οποία θα βάλει τέλος στους διαχωρισμούς, τη βία, την απαξίωση και την πολιτισμική βία…”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Δείτε ακόμα :

ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟ: Διαμαρτυρία στην παρέλαση απο το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων στο Γυμνάσιο- Λύκειο Ζευγολατιού
Γυμνάσιο Ζευγολατιού – Η διαμαρτυρία των γονιών, ο νόμος της Κεραμέως και οι 75 μαθητές ρομά

 

Δημοτικό συμβούλιο Κορινθίων: Ματαιώθηκε η συνεδρίαση για το Σοφικό

Previous article

Εμπορικός Σύλλογος Κορίνθου: Αυτό είναι το εορταστικό ωράριο των Χριστουγέννων

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.