ΑΡΧΕΙΟ SFEDONA.GR

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023: Ποιους υποψήφιους κατεβάζουν Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ & ΠΑΣΟΚ στην Κορινθία

0

Κλειδώνουν τα ψηφοδέλτια των κομμάτων και στην Κορινθία, καθώς ο Δεκέμβριος είναι ο μήνας των ανακοινώσεων. Θεωρείται ωστόσο πιθανό πως δεν θα ανακοινωθεί το 100% των υποψηφίων, αλλά θα μείνουν ίσως από μία έως δύο θέσεις για προσθήκες της τελευταίας στιγμής.

Στην Κορινθία, λοιπόν, φαίνεται πως σε ό,τι αφορά τα τρία μεγάλα κόμματα οι υποψηφιότητες αναμένονται ως εξής:

Στη Νέα Δημοκρατία είναι σχετικά πιο ξεκάθαρα τα πράγματα, καθώς αδιαπραγμάτευτη θεωρείται η τετράδα των δύο υπουργών Χρίστου Δήμα και Νίκου Ταγαρά, του εν ενεργεία βουλευτή Κώστα Κόλλιας και της συμβούλου του πρωθυπουργού Μαριλένας Σούκουλη. Το πέμπτο όνομα φαίνεται πως ανήκει στον Ξυλοκαστρίτη εκπρόσωπο Τύπου του ΕΦΚΑ Όμηρο Τσάπαλο και μένει μία θέση να συμπληρωθεί, καθώς νεότερες πληροφορίες θέλουν την δημοσιογράφο Έμυ Λιβανίου, η οποία είχε συμφωνήσει να είναι υποψήφια, να έχει αναθεωρήσει την στάση της.

Στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει ένας αριθμός περίπου δέκα υποψηφίων από τους οποίους μόνος βέβαιος είναι ο νυν βουλευτής Γιώργος Ψυχογιός. Τις άλλες δύο θέσεις ανδρών υποψηφίων (ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επιβάλλει καταστατικά την ποσόστωση 50-50 μεταξύ ανδρών και γυναικών) θα διεκδικήσουν οι δύο πρώην γενικοί γραμματείς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Δέδες και Χαράλαμπος Κασίμης, ο πρώην βουλευτή Γιώργος Τσόγκας, αλλά και ο δικηγόρος Μάριος Μαρινάκος.
Για τις τρεις γυναικείες υποψηφιότητες σίγουρη θεωρείται η πρώην βουλεύτρια Μαρία Θελερίτη, ενώ τις άλλες δύο θέσεις διεκδικούν η δικηγόρος Έλενα Κονομόδη, η δημοσιογράφος Τζένη Σουκαρά και η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λουτρακίου Ανδριάννα Κουρούκλη.

Τέλος, στο ΠΑΣΟΚ τα ονόματα αναμένεται να ανακοινωθούν την Κυριακή στην Κεντρική Επιτροπή. Μέχρι στιγμής οι σίγουρες υποψηφιότητες φαίνεται να είναι Κατερίνα Φαρμάκη, Τζίμης Αγγελόπουλος, Βαγγέλης Ανδριανάκος και Κατερίνα Ταγαρά. Τις άλλες δύο θέσεις διεκδικούν ο καρδιολόγος Χρήστος Γκιλίτσης, (ο οποίος μάλιστα με ανάρτησή του σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, ανακοίνωσε ο ίδιος την υποψηφιότητά του), ο πρώην δήμαρχος Κιάτου και πρώην περιφερειακός σύμβουλος Άγγελος Παπαγγελόπουλος και ο Σπύρος Φράγκος.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον δρόμο Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα

Previous article

Σταμάτησε στο 8 η προπαίδεια για το Λουτράκι – Αποτελέσματα & Βαθμολογία της Α΄ Κατηγορίας ΕΠΣ Κορινθίας

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.