ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

Σήμερα ξεκινούν τα Χριστούγεννα στο Λουτράκι – Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

0

Σήμερα, στις 7 το απόγευμα ξεκινούν οι εορταστικές εκδηλώσεις στον δήμο Λουτρακίου, με τη φωταγώγηση του Πνευματικού Κέντρου και τον στολισμό του δέντρου, σε συνεργασία με τη Φιλαρμονική Λουτρακίου.

Στην αίθουσα της Φιλαρμονικής Ορχήστρας θα πραγματοποιηθούν συναυλίες από τα Μουσικά Σύνολα της Φιλαρμονικής και το Μουσικό Σχολείο Κορίνθου.

Στον προαύλιο χώρο, μουσική από jazz σύνολο θα επενδύσει τα δρώμενα που θα πραγματοποιηθούν, την κατασκευή στολιδιών, το bazaar και τα κεράσματα.

Από την Κυριακή και μετά ξετυλίγεται ο μίτος μίας σειράς εκδηλώσεων. Ειδικότερα:

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου, Πνευματικό Κέντρο, 19.00

«ἐν χορδαῖς καὶ ὀργάνῳ»

Συναυλία από τον Γιάννη Καΐκη, καθηγητή Τρομπονιού της Φιλαρμονικής, με τη συνοδεία της Ντορίν Λασκαρίδου στην Κιθάρα.

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2022, Πνευματικό Κέντρο, 19.00

«Joy To The World»

Το βραβευμένο γυναικείο φωνητικό σύνολο «Opus Femina» υπό τη διεύθυνση της Φάλιας Παπαγιαννοπούλου παρουσιάζει μαζί με το Brass Quintet της Φιλαρμονικής κάλαντα από όλη την Ελλάδα, αλλά και Χριστουγεννιάτικες μελωδίες από το παγκόσμιο ρεπερτόριο.

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου, Πνευματικό Κέντρο, 19.00

«Ήρθαν τα Χριστούγεννα»

Συναυλία της Φιλαρμονικής και των μουσικών της συνόλων σε συνεργασία με τη χορωδία του 1ου και 2ου Δημοτικού Σχολείου Λουτρακίου.

Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2022, Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο, 17.30

«Μια Χριστουγεννιάτικη Ιστορία», του Κάρολου Ντίκενς

Η Φιλαρμονική συμπράττει με το «Θέατρο Σε Φόρμα» και παρουσιάζουν το αριστούργημα του Κάρολου Ντίκενς, τη Χριστουγεννιάτικη Ιστορία «A Christmas Carol» που αποτελεί την πιο τρυφερή ανθρώπινη ιστορία που γράφτηκε ποτέ, με πρωταγωνιστή… τη νύχτα των Χριστουγέννων.

Η Θεατρική διασκευή έγινε από την ομάδα του «Θέατρο Σε Φόρμα» με ευφάνταστους αυτοσχεδιασμούς, πρωτότυπη μουσική και τραγούδια, περίτεχνα σκηνικά και 10 επαγγελματίες ηθοποιούς που εναλλάσσουν ρόλους και σκηνικά.

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2022, Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο, 20.30

«Dumba Concert»

Η καθιερωμένη πρωτοχρονιάτικη συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Λουτρακίου φέρει φέτος τον τίτλο «Dumba Concert» και είναι αφιερωμένη στον Νικόλαο Δούμπα, τον Έλληνα Μαικήνα των Τεχνών και μέγα ευεργέτη της Ελλάδας και της Αυστρίας.

Το εορταστικό πρόγραμμα της συναυλίας περιλαμβάνει διάσημες συνθέσεις της δυναστείας των Strauss, έργα τα οποία εκείνη την εποχή αφιέρωσαν στο Δούμπα ο Johan Strauss (Γαλάζιος Δούναβης, Neu Wien, Hellenen Polka) και ο Anton Kraal (Dumba March), τους Ουγγρικούς χορούς Νο1, Νο4 και Νο5 του Johannes Brahms και το March Militaire του Franz Schubert.

Στη συναυλία θα εμφανιστεί ως σολίστ ο περυσινός νικητής του Διαγωνισμού «Νικόλαος Δούμπας», Κωνσταντίνος Αλεξανδρόπουλος, ερμηνεύοντας στο Ξυλόφωνο το έργο Rondo Alla Turca που συνέθεσε ο W.A. Mozart και ενορχήστρωσε ειδικά για τη συναυλία ο αρχιμουσικός της Παλαιάς Φιλαρμονικής, Σπύρος Προσωπάρης. Παρουσιάζει ο Αλέξης Κωστάλας (φιλική συμμετοχή).

Βazaars με Χριστουγεννιάτικα είδη σε όλη την Ελλάδα από «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Previous article

Δωρεάν Τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού στο Κιάτο

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.