1_ΚΟΡΙΝΘΙΑΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Π.Πελοποννήσου: Θα καταγραφούν όλα τα ιπποειδή χωρίς επιτήρηση και ιδιοκτήτη στην Κορινθία

0

Στις 21 Οκτωβρίου 2022 ξεκίνησε η διαδικασία ηλεκτρονικής καταγραφής των ιπποειδών στην Ενιαία Ψηφιακή Πύλη του Δημοσίου www.gov.gr, στο πλαίσιο της προσπάθειας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, που καταβάλλει το ΥπΑΑΤ για την εξάλειψη του φαινομένου κακομεταχείρισης των ιπποειδών.

Σύμφωνα με την διαδικασία οι κτηνιατρικές Υπηρεσίες των Περιφερειών καταχωρούν τα στοιχεία ταυτοποίησης των ιπποειδών, τις εγκαταστάσεις και τα στοιχεία ταυτοποίησης των υπεύθυνων επιχειρήσεων ιπποειδών.

Εφαρμόζοντας το νέο νόμο ,  στην Περιφέρεια Πελοποννήσου αποφασίστηκε να γίνει καταγραφή των ανεπιτήρητων ιπποειδών από κάθε ΔΑΟΚ στις  πέντε Περιφερειακές Ενότητες  και να παρέμβει στη συνέχεια η Περιφέρεια συνολικά, για όλους τους νομούς.

Οι υποχρεώσεις των ιδιοκτητών 

Οι ιδιοκτήτες των ιπποειδών θα υποχρεούνται να διατηρούν διαρκώς ενημερωμένο αρχείο, στις Κτηνιατρικές υπηρεσίες των Περιφερειών στις οποίες ανήκουν, όπου θα περιλαμβάνονται πληροφορίες σχετικές με:

  1. Την ταυτότητα των ιπποειδών (ημερομηνία γέννησης, ημερομηνία θανάτου, περιγραφή, όνομα, αριθμός microchip, μοναδικός ισόβιος αριθμός ιπποειδούς)
  2. Τις εγκαταστάσεις διαμονής των ιπποειδών (στοιχεία ταυτοποίησης υπευθύνου της εγκατάστασης, έδρα της εγκατάστασης, κωδικός εγκατάστασης, ημερομηνία εισόδου του κάθε ιπποειδούς στην εγκατάσταση)
  3. Τους υπεύθυνους των ιπποειδών (στοιχεία ταυτοποίησης, αναλυτικός κατάλογος με τα ιπποειδή για τα οποία είναι υπεύθυνος)
  4. Τα έγγραφα ταυτοποίησης των ιπποειδών (είδος εγγράφου ταυτοποίησης, ημερομηνία έκδοσης)
  5. Τους φορείς έκδοσης των εγγράφων ταυτοποίησης.

Η Tesla παρέδωσε το πρώτο Semi φορτηγό της με καθυστέρηση τριών ετών

Previous article

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΕΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΕΣ 11 & 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.