ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Landis Κορίνθου: “ΕΞΥΠΝΟΙ” μετρητές ρεύματος & αερίου σε όλο τον Κόσμο

0

Νέες επενδύσεις για αύξηση της παραγωγής στη χώρα μας δρομολογεί ο διεθνής κολοσσός Landis+Gyr. Πυλώνας του ομίλου που προμηθεύει δεκάδες χώρες είναι το εργοστάσιο στην Κόρινθο.

Την περαιτέρω ανάπτυξη γραμμών παραγωγής έξυπνων μετρητών ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου στο εργοστάσιο του ομίλου Landis+Gyr στην Κόρινθο, καθώς και τη δημιουργία παραγωγικής βάσης για φορτιστές και software διαχείρισης ηλεκτροκίνησης ανακοίνωσαν, μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο CEO του πολυεθνικού ομίλου, Werner Lieberherr (που ήρθε επί τούτου στην Ελλάδα), καθώς και το επιτελείο της Landis+Gyr στην Ελλάδα με επικεφαλής τον έμπειρο μάνατζερ Αριστείδη Παπά.

Συμπληρώνοντας 50 χρόνια λειτουργίας, το εργοστάσιο της Κορίνθου, το μοναδικό στην Ελλάδα που παράγει έξυπνους μετρητές, αποτελεί τη μεγαλύτερη μονάδα του ομίλου Landis+Gyr στην Ευρώπη με παραγωγική δυναμική ετησίως 7,5 εκατ. μετρητές που μέσα στα επόμενα δυο – τρία χρόνια αναμένεται να ξεπεράσει τις 9 εκατ. μονάδες. Το σύνολο σχεδόν της παραγωγής, περί το 98%, εξάγεται σε όλο τον κόσμο και κυρίως στην Ευρώπη.

Ο όμιλος έχει επενδύσει από το 2015 περί τα 50 εκατ. ευρώ στα οποία περιλαμβάνεται και η μεταφορά των γραμμών παραγωγής μετρητών φυσικού αερίου από την Μ. Βρετανία στην Κόρινθο, κίνηση που πραγματοποιήθηκε εν μέσω πανδημίας το 2020. Η μονάδα αυτή παράγει σήμερα 700.000 μετρητές το χρόνο και αναμένεται το 2023 να ξεπεράσει το 1,5 εκατ. μετρητές. Σύμφωνα μάλιστα με τους επιτελείς της εταιρείας, το 2023 πρόκειται να αναπτυχθεί νέο προϊόν το οποίο θα ανήκει στην επόμενη γενιά των έξυπνων μετρητών φυσικού αερίου, οι οποίοι θα διοχετεύονται από την Κόρινθο στις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού.

Στους επόμενους στόχους της Landis+Gyr είναι να τεθεί σε λειτουργία έως τα τέλη του 2023 μία νέα γραμμή παραγωγής φορτιστών ηλεκτρικών οχημάτων καθώς και software διαχείρισής τους, στο πλαίσιο της δραστηριοποίησης του ομίλου στον τομέα της ηλεκτροκίνησης τον οποίο θεωρεί από τους πλέον αναπτυσσόμενους μέσα στα επόμενα χρόνια. Αυτός είναι άλλωστε ο λόγος που η Landis+Gyr εξαγόρασε πρόσφατα εξειδικευμένη στην ηλεκτροκίνηση εταιρεία στη Σλοβενία.

Κεντρικός πυλώνας το εργοστάσιο της Κορίνθου

Ο όμιλος έχει θέσει το εργοστάσιο της Κορίνθου ως βασικό πυλώνα των δραστηριοτήτων του, επενδύοντας σταθερά σε υποδομές και προσωπικό που πλέον ξεπερνάει τους 740 εργαζομένους ενώ αναμένεται να αυξηθεί μέσα στο επόμενο διάστημα.

Όπως τονίστηκε από τον κ. Lieberherr, η μονάδα της Κορίνθου αποτελεί υπόδειγμα για το σύνολο της παραγωγικής βάσης του ομίλου σε όλο τον κόσμο και θεωρείται ως ο διεθνής κόμβος παραγωγής της Landis+Gyr για την περιοχή EMEA (Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική). Στο πλαίσιο αυτό, αποτελεί ισχυρό υποψήφιο για περαιτέρω επέκταση των δραστηριοτήτων του ομίλου.

Το εργοστάσιο της Κορίνθου, με έκταση 56.000 τ.μ. διαθέτει 30 εγκατεστημένες γραμμές παραγωγής και παράγει μετρητές οικιακούς, βιομηχανικούς και δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας καθώς και οικιακούς μετρητές φυσικού αερίου. Διαθέτει, δε, αυτοματοποιημένη παραγωγική διαδικασία, ανταγωνιστικό κόστος παραγωγής και αυστηρούς ποιοτικούς ελέγχους προϊόντων.

Ειδικά η μονάδα για την παραγωγή μετρητών φυσικού αερίου, συνολικά 4.000 τ.μ. χτίστηκε εξολοκλήρου κατά τη διάρκεια της πανδημίας, μεταφέρθηκαν οι ροές παραγωγής από την Μ. Βρετανία και σε χρόνο ρεκόρ ξεκίνησε η παραγωγή, ενώ το συνολικό κόστος της επένδυσης ξεπέρασε τα 4,5 εκατ. ευρώ. Έως σήμερα, παράγει ετησίως 300.000 μετρητές φυσικού αερίου, ενώ φέτος αναμένεται ο αριθμός αυτός να ξεπεράσει τους 700.000. Στόχος είναι η παραγωγή να υπερδιπλασιαστεί στο 1,5 εκατ. μονάδες από την επόμενη χρονιά. Στο κομμάτι της παραγωγής των μετρητών φυσικού αερίου απασχολούνται 200 εργαζόμενοι ενώ με την αύξηση της παραγωγής, υπολογίζεται ότι εντός του 2023 θα αυξηθούν στους 300.

Αναφερόμενος στον εν εξελίξει διαγωνισμό για το τεράστιο project εγκατάστασης έξυπνων μετρητών στη χώρα μας από τον ΔΕΔΔΗΕ, είπε ότι παρακολουθεί τη διαδικασία που είναι σε αρχικά στάδια προκαθορισμού των προδιαγραφών ενώ η εταιρεία είναι έτοιμη να ανταποκριθεί σε οποιαδήποτε εξέλιξη.

Παγκόσμιος κολοσσός

Με παρουσία πάνω από 125 χρόνια η Landis+Gyr αποτελεί κορυφαίο παγκόσμιο προμηθευτή μιας ευρείας σειράς ολοκληρωμένων λύσεων διαχείρισης ενέργειας, συμπεριλαμβανομένων των έξυπνων μετρητών, εφαρμογών λογισμικού και υπηρεσιών. Το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων και υπηρεσιών του ομίλου περιλαμβάνει επίσης προηγμένες τεχνολογίες για την ηλεκτροκίνηση, καθώς και συστήματα κυβερνοασφάλειας για προηγμένες έξυπνες υποδομές μέτρησης με Λειτουργική Τεχνολογία (Operational Technology – ΟΤ) και βιομηχανικό Internet of Things (IIoT).

Δίνοντας ιδιαίτερο βάρος στον τομέα της τεχνολογίας, ο όμιλος κατευθύνει σταθερά σημαντικά ποσοστά σε σχετικές επενδύσεις. Ενδεικτικά το 11% των εσόδων της εταιρείας κατευθύνθηκε σε νέες τεχνολογίες, ενώ η πρόβλεψη για το 2023 είναι ότι θα φτάσει το 9%.

Πηγή: news247.gr

Δωρεάν Τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού στο Κιάτο

Previous article

“Φόρτσα Μπάρτσα”: Γέμισε και πάλι το γήπεδο της Κορίνθου – Νίκη τίτλου στο ντέρμπι

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.