ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Ηλεία: Χωρίς νερό θα μείνουν δύο δήμοι εάν δεν τηρήσουν στις υποχρεώσεις τους

0

Απαντώντας σε ερώτηση του πρώην δημάρχου Ήλιδας κ. Χρήστου Χριστοδουλόπουλου, για το τι θα γίνει εάν τα ποτάμια που καταλήγουν σε λεκάνη του Πηνειού φέρουν πολλά νερά, εξαιτίας του αναμενόμενου νέου κύματος κακοκαιρίας (μελέτη που δεν την είχε ψηφίσει ο συνδυασμός Λυμπέρη) αλλά και σε ερώτηση του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου κ. Γιάννη Χριστόπουλου για το εάν ισχύει ότι το διυλιστήριο «ξέμεινε» από χημικά, ο δήμαρχος απάντησε: «Το 2018 είχε παρατηρηθεί, για 2-3 μέρες, υψηλή συγκέντρωση μαγγανίου καθώς είχαν πέσει πολλά νερά και είχαν ανακατέψει τον πυθμένα της λίμνης. Σε καμία άλλη περίπτωση από τότε, δεν έχει υπερβεί το κανονικό όριο. Το πρόβλημά μας είναι τα αντλιοστάσια και το παλιό δίκτυο».

Και συνέχισε: «Έχουμε ένα ακόμα θέμα με τους δήμους της πεδινής Ηλείας οι οποίοι δεν έχουν υπογράψει την προγραμματική σύμβαση αλλά ούτε ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις του, λέγοντας ότι αρμόδιος είναι ο δήμος που λειτουργεί το διυλιστήριο. Με τον δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης ήρθαμε σε μια συνεννόηση αλλά και πάλι, δεν ανταποκρίνεται επαρκώς στην υποχρέωση που ανέλαβε, να συνεισφέρει στα υλικά. Έτσι έγινε και με την τελευταία διακοπή νερού όπου ο δήμος Ανδραβίδας – Κυλλήνης είχε δεσμευτεί να φέρει υλικά και δεν τα έφερε. Δευτέρα πρωί, όταν είδαμε ότι δεν υπήρχαν υλικά, φέραμε».

 

 

«Εάν δεν υπογράψουν τις προγραμματικές δηλώσεις και εάν δεν ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, οι δήμοι του Κάμπου δεν θα πάρουν νερό και μάλιστα, σε κρίσιμη περίοδο. Το καλοκαίρι, που είναι και προεκλογικό έρχεται και ας τρέχουν να βρουν νερό με γεωτρήσεις και με οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Το ίδιο ισχύει και με τα σκουπίδια, Όταν θα αρχίσουν οι κατασχέσεις των ΚΑΠ, τότε θα δούν».

 

«Κάποιες δεκάδες χιλιάδες ευρώ…»

 

Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Χριστόπουλος απεύθυνε στον δήμαρχο μια ακόμα ξεκάθαρη ερώτηση, πόσα χρωστάει το διυλιστήριο στη ΔΕΗ αλλά… ξεκάθαρη απάντηση δεν πήρε ποτέ!

Σε ότι αφορά στο χρέος, ο δήμαρχος απάντησε ότι είναι… «κάποιες δεκάδες χιλιάδες ευρώ» (με τον πρώην δήμαρχο κ. Χρήστο Χριστοδουλόπουλο να φωνάζει ότι είναι ένα εκατομμύριο) και ότι γίνονται συζητήσεις με τη ΔΕΗ για την ρύθμισή τους, αλλά και η διερεύνηση τρόπων για την εξεύρεση άλλων πηγών ενέργειας που θα χαμηλώσουν το κόστος!

Πηγή: ilianews

Αύριο Κυριακή 4 Δεκεμβρίου θα φωταγωγηθεί ο στολισμός στο Πνευματικό Κέντρο του Λουτρακίου

Previous article

Κινέτα: Λύκος κατασπάραξε άλογο. Ανησυχία στους κατοίκους προκαλεί η εμφάνιση λύκων σε πολλά σημεία της περιοχής.

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.