1_ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Θέμα ημερών η ανακοίνωση των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ

0

Πριν από τις γιορτές και κατά πάσα πιθανότητα μετά την συζήτηση του προϋπολογισμού, αναμένεται να ανακοινωθεί ο κύριος όγκος των υποψήφιων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, αν και θα μείνουν κάποιες κενές θέσεις που θα πληρωθούν στην συνέχεια. Άλλωστε για τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν …υπεράριθμοι υποψήφιοι τόσο στις μεγάλες εκλογικές περιφέρειες όσο και στους νομούς της χώρας.

Επίσης για την τελική κατάρτιση τους πρέπει να επιλυθούν και κάποια τεχνικού χαρακτήρα ζητήματα όπως για παράδειγμα οι έδρες που αντιστοιχούν σε κάθε νομό με βάση την απογραφή.

Θυμίζουμε ότι η διαδικασία κατάρτισης των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη ξεκινήσει από το καλοκαίρι, τόσο μετά το συνέδριο όσο και όταν η κυβέρνηση άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες τον Σεπτέμβριο, σενάριο που τελικά δεν επιβεβαιώθηκε. Την ευθύνη της διαμόρφωσής τους έχει αναλάβει τριμελής επιτροπή αποτελούμενη από την Γραμματέα του κόμματος, Ράνια Σβίγκου, τον αναπληρωτή γραμματέα Γιώργο Βασιλειάδη και τον Διευθυντή του Γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Μιχάλη Καλογήρου.

Εξυπακούεται φυσικά ότι την εποπτεία έχει ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, που άλλωστε έχει πραγματοποιήσει και προσωπικές επαφές με υποψηφίους.

Το πολιτικό μήνυμα που θα δοθεί με την συγκρότηση των ψηφοδελτίων και τα πρόσωπα που θα μετάσχουν είναι αυτό που κυριαρχεί και στην πολιτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ: Η ανάγκη συσπείρωσης των προοδευτικών δυνάμεων με στόχο την εκλογική νίκη και την πολιτική αλλαγή. Πράγμα που σημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει απευθυνθεί και θα συνεχίσει να απευθύνεται σε προσωπικότητες εκτός του στενού κομματικού του χώρου.

Επίσης στα ψηφοδέλτια θα αποτυπώνεται και η διεύρυνση του κόμματος έτσι όπως έχει επιτευχθεί στις διαδικασίες που ακολούθησαν από το 2019 και μετά.

Ως βασική «δεξαμενή» πάντως των υποψήφιων θα είναι οι 86 ήδη εκλεγμένοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνδυασμό με τις προσωπικότητες και του τεχνοκράτες που έχουν διαμορφώσει το περίφημο «think tank» που πλαισιώνει τον Αλέξη Τσίπρα και έχει συμβάλλει ουσιαστικά έως στιγμής στην διαμόρφωση και την τεχνοκρατική τεκμηρίωση των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ.

Συνολικά πάντως πρόθεση της ηγεσίας αποτελεί το τεχνοκρατικό στοιχείο να είναι έντονο στα ψηφοδέλτια, ως στοιχείο πειστικό προς την κοινωνία για την εκπόνηση και την εφαρμογή προοδευτικών μεν αλλά και κοστολογημένων, ρεαλιστικών πολιτικών.

 

Νεμέα: Συλλογή και διανομή ειδών διατροφής από τον Κυνηγετικό Σύλλογο

Previous article

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα η ημερίδα με θέμα: Το μυστικό της πετυχημένης επιχείρησης: Πώς να διασφαλίσεις την ευημερία της επιχείρησης σου

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.