ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

ΝΑΝΟΠΟΥΛΟΣ: Τέλος … στις τρεις απουσίες θα καίγονται όσοι σύμβουλοι απουσιάζουν

0

Αυστηρή προειδοποίηση απηύθυνε χτες ο δήμαρχος Κορινθίων, αλλά και ο πρόεδρος του σώματος, στο δημοτικό συμβούλιο, με αφορμή τις απουσίες 16 μελών του δημοτικού συμβουλίου οι περισσότερες των οποίων ήταν αδικαιολόγητες.

Ειδικότερα,

  • απόντες ήταν 16 σύμβουλοι: οι Μπίτζιος, Κεφάλας, Παπαδημητρίου, Καρασάββας, Σταυρέλης, Στριμενοπούλου, Μανωλάκης, Κονδύλης, Μουρούτσος, Λαμπρινός, Δόντης, Καλλίρης, Παπαϊωάννου , Πλατής, Γιωργος Πιέτρης και Κορδώσης.
  • παρόντες ήταν 17 σύμβουλοι: οι Κυριαζής, Ζαχαριάς (μέσω τηλεδιάσκεψης), Κουτσογκίλας (μ.τ.), Κόλλια, Πούρος, Καρσιώτης (μ.τ.), Πνευματικός, Λύτρα (μ.τ.), Μελέτης (μ.τ.), Μπουρσέ, Ταγαράς (μ.τ.), Ζώγκος (μ.τ.), Ραντίτσα (μ.τ.), Τιμολέων Πιέτρης (μ.τ.), Τσόγκα, Τζέκου και Γκερζελής (μ.τ.).

Ο κ. Νανόπουλος και ο κ. Κυριαζής κατήγγειλαν τις απουσίες τόσο από την πρώτη ειδική συνεδρίαση, όσο και από την δεύτερη τακτική συνεδρίαση, με σκοπό -όπως διεφάνη- να μην περάσει το θέμα της αγοραπωλησίας ενός οικοπέδου στο Σοφικό, για δημιουργία κοινόχρηστου χώρου, που ήταν και το μοναδικό ουσιαστικό θέμα στην ημερήσια διάταξη (τα άλλα ήταν διαδικαστικά).

Ο δήμαρχος έδωσε εντολή στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου εφεξής να εφαρμόσει αυστηρά τον κανονισμό που θα επιβάλλει έκπτωση από το αξίωμα του δημοτικού συμβούλου, όποιον απουσιάζει τρεις συνεχόμενες φορές από την συνεδρίαση.

Είναι υποχρέωσή τους να μετέχουν στα συμβούλια, έχουν ψηφιστεί από τους Κορίνθιους για να είναι εδώ και τους καταγγέλλω. Είναι ασέβεια προς τους πολίτες, είναι απαράδεκτο να σαμποτάρουν τις συνεδριάσεις,” είπε ο δήμαρχος Κορινθίων, ενημερώνοντας τους παριστάμενους αλλά και τους πολίτες πως ζήτησε από τον πρόεδρο την εφαρμογή του κανονισμού: “στην τρίτη απουσία θα αντικαθίστανται” διεμήνυσε ο Βασίλης Νανόπουλος.

Της τοποθέτησης του δημάρχου προηγήθηκε τοποθέτηση του προέδρου ο οποίος ουσιαστικά διεμήνυσε αλλαγές λέγοντας χαρακτηριστικά πως η υπομονή του εξαντλήθηκε.

Καυστική υπήρξε και η τοποθέτηση του προέδρου του Σοφικού ο οποίος στηλιτευσε την απουσία από το συμβούλιο και συμβούλων από την Σολυγεία.

Σε ό,τι αφορά την ουσία της συνεδρίασης για το ζήτημα της αγοράς του οικοπέδου και επειδή με τον συγκεκριμένο τρόπο (απ ευθείας) αγοράς ήταν απαραίτητη η πλειοψηφία των 2/3 (δηλαδή 22 συμβούλων), αποφασίστηκε να γίνει εκτίμηση απο ορκωτό εκτιμητή, ώστε η απόφαση να μπορεί να περάσει με σχετική πλειοψηφία.

“Είναι δέσμευσή μου πως η αγορά θα προχωρήσει, αυτό να πεις στο Σοφικό, πρόεδρε” ” “, είπε ο Δήμαρχος απευθυνόμενος στο Γρηγόρη Ρωτίδη.

 

Ενδιαφέρον -και στην παραπολιτική του διάσταση- είχε το γεγονός πως η παράταξη Πνευματικού (Πνευματικός, Ραντίτσα, Μπουρσέ, Μελέτης) έδωσε κανονικά το παρών, γεγονός που σχολιάστηκε θετικά από τον πρόεδρο του σώματος. Μάλιστα ο τέως δήμαρχος, εξήγησε πως η απουσία του από την πρώτη ειδική συνεδρίαση (αφορούσε έγκριση αποφάσεων της οικονομικής επιτροπής και έδωσαν το παρών μόλις 9 σύμβουλοι) δεν ήταν σκόπιμη, αλλά είχε να κάνει με την παρανόηση για την ώρα έναρξης της συνεδρίασης.

Κ.Ο.Κ.: Βαριά πρόστιμα σε οδηγούς που παρκάρουν σε ράμπα ΑμεΑ

Previous article

ΠΡΟΣΟΧΗ: Μήνυμα της ΑΑΔΕ σε sms και τα mail με κακόβουλα link

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.