ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Καθαρίζει τους δρόμους ο δήμος Κορινθίων – Μαζεύει υα εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα από τους δρόμους

0

Δεκάδες αυτοκίνητα, φορτηγά, καρότσες, μηχανάκια σκορπισμένα σε όλο το μήκος και το πλάτος του δήμου, παρατημένα από τους ιδιοκτήτες τους χωρίς συνείδηση συνεπειών ή επιβάρυνσης του περιβάλλοντος συγκεντρώνονται και εκποιούνται με απόφαση του δήμου.

Το πρόβλημα, παρ’ ότι δεν είναι ορατό ιδιαίτερα, είναι μεγάλο και δημιουργεί, πλην των άλλων θεμάτων, και επιβάρυνση στην στάθμευση αφού πολλά από αυτά τα οχήματα καταλαμβάνουν για μήνες ίσως και χρόνια θέσεις πάρκινγκ στερώντας τις από ιδιοκτήτες που χρησιμοποιούν τα οχήματα τους και πληρώνουν κανονικά τις υποχρεώσεις τους γι αυτά.

Η εγκατάλειψη οχημάτων δεν είναι φαινόμενο βέβαια του δήμου Κορινθίων μόνο. Πολλοί είναι εκείνοι που επιλέγουν τον τρόπο αυτόν από το να ακολουθήσουν την προβλεπόμενη διαδικασία η οποία μπορεί να έχει και οικονομικό όφελος με την ανακύκλωση του αυτοκινήτου.

Στο δήμο Κορινθίων το πρόβλημα αντιμετωπίζεται με απόφαση της οικονομικής επιτροπής που αναθέτει σε εταιρία της Κορίνθου την συγκέντρωση των  εγκαταλελειμμένων και την εκποίηση τους με συγκεκριμένο αντίτιμο, ανάλογα με το είδος του οχήματος (φορτηγά και βαρέα οχήματα, ιχ, δίκυκλα), 67,36 και 21 ευρώ / τεμάχιο αντιστοίχως της κατηγορίας.

Το χρονοδιάγραμμα «εκκαθάρισης» είναι οι 12 μήνες.  

ΠΗΓΗ: LOUTRAKIBLOG

ΔΕΔΔΗΕ Κορίνθου: Διακοπή ηλεκτροδότησης λόγω εργασιών συντήρησης σήμερα

Previous article

Κακοκαιρία ARIEL: Νέο έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.