1_ΚΟΡΙΝΘΙΑ

7 νέα pocket parks δημιουργεί ο δήμος Κορινθίων – Που θα γίνουν

0

Στην δημιουργία επτά νέων “πάρκων τσέπης”, όπως λέγονται χαρακτηριστικά, προχωρά ο δήμος Κορινθίων.

Τα πάρκα τσεπης, ή αλλιώς “pocket parks” είναι «μικρές οάσεις» στις πυκνοκατοικημένες γειτονιές των πόλεων. Μπορεί να μην είναι πολύ μεγάλα (εξ ου και το όνομά τους), η συμβολή τους όμως στο περιβάλλον και την κοινωνία είναι ιδιαίτερα σημαντική, αφού εκτός του ότι δίνουν νότες πρασίνου στην γειτονιά, προσφέρουν και μια ανάσα δροσιάς στους κατοίκους της.

Αυτές τις πρακτικές υιοθετεί και η Κόρινθος, που δρομολογεί τη δημιουργία αυτών των πρότυπων πάρκων σε πολλές γωνιές της πόλης και χωρίς μεγάλο κόστος για τους Κορίνθιους.

Άλλωστε η Κόρινθος, όπως και άλλες ελληνικές πόλεις, «υποφέρει» από την έλλειψη δημόσιου-ελεύθερου χώρου. Η δόμηση των προηγούμενων δεκαετιών και οι συνθήκες που διαμορφώθηκαν στην πόλη, προκάλεσαν «ασφυξία» που απλώθηκε πέρα από το κέντρο, σε πολλές γειτονιές.

Ο αντιδήμαρχος Πρασίνου και Περιβάλλοντος Βαγγέλης Παπαϊωάννου αναφέρθηκε στα επτά νέα πάρκα σημειώνοντας, ότι νιώθει “ιδιαίτερα ευτυχής, όταν οι προσπάθειες & η μεθοδική δουλειά που κάνουμε συνεργατικά, ευοδώνεται”. Παράλληλα ευχαρίστησε την Γενική Διευθύντρια Νάντια Δημητρίου & τα στελέχη του Αναπτυξιακού Οργανισμού Δημόπρακτος, όπως και την αναπληρώτρια προϊσταμένη της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος & Ποιότητας Ζωής του δήμου Κορινθίων Ράνια Σούκουλη για τη συνεργασία τους.

Η δημιουργία των επτά πάρκων γίνεται με χρηματοδότηση 198.147 ευρώ από το 𝝥𝝦𝝖𝝨𝝞𝝢𝝤 𝝩𝝖𝝡𝝚𝝞𝝤 και το 𝝥𝞀ό𝝲𝞀𝝰𝝻𝝻𝝰 «𝝙𝝦𝝖𝝨𝝚𝝞𝝨 𝝥𝝚𝝦𝝞𝝗𝝖𝝠𝝠𝝤𝝢𝝩𝝞𝝟𝝤𝝪 𝝞𝝨𝝤𝝛𝝪𝝘𝝞𝝤𝝪» και ίδια συμμετοχή του δήμου 𝟰𝟵.𝟱𝟯𝟳, ευρώ. Ο συνολικός προϋπολογισμός είναι 𝟮𝟰𝟳.𝟲𝟴𝟰 ευρώ.

Τα επτά πάρκα θα δημιουργηθούν:

  • 𝝥ά𝞀𝝹𝝾 𝝾𝝳𝝾ύ 𝝠𝝴𝞈𝞅ό𝞀𝝾𝞄 𝝖𝝷𝝶𝝼ώ𝝼 (έ𝝼𝝰𝝼𝞃𝝸 𝝢𝝾𝞂𝝾𝝹𝝾𝝻𝝴ί𝝾𝞄 𝝟𝝾𝞀ί𝝼𝝷𝝾𝞄)
  • Πά𝞀𝝹𝝾 𝝾𝝳ώ𝝼 𝝟𝞀𝝾𝝹𝝸𝝳ά & 𝝨ί𝝼𝝰
  • 𝝥ά𝞀𝝹𝝾 𝝾𝝳ώ𝝼 𝝟𝞈𝞂𝞃ή 𝝥𝝰𝝺𝝰μά & 𝝥𝝰𝞃𝞀ώ𝝼
  • 𝝥ά𝞀𝝹𝝾 𝝾𝝳𝝾ύ 𝝥𝝴𝝺𝝺ή𝝼𝝶ς
  • 𝝥ά𝞀𝝹𝝾 𝝾𝝳ώ𝝼 𝝠. 𝝖𝝷𝝶𝝼ώ𝝼 & 𝝨𝝻ύ𝞀𝝼𝝶ς (𝝨𝞄𝝼𝝾𝝸𝝹𝝸𝞂𝝻ός)
  • 𝝥ά𝞀𝝹𝝾 𝝾𝝳𝝾ύ 𝝨𝝾𝞅𝝾𝝹𝝺έ𝝾𝞄ς (𝝖𝝲𝝸𝝰𝝼𝝼𝝸ώ𝞃𝝸𝝹𝝰), 𝝿𝞀ώ𝝶𝝼 𝝿𝝰𝝸𝝳𝝸𝝹ή 𝞆𝝰𝞀ά
  • 𝝥ά𝞀𝝹𝝾 𝝾𝝳𝝾ύ 𝝚𝝷𝝼. 𝝖𝝼𝞃𝝸𝞂𝞃ά𝞂𝝴𝞈ς (𝝿𝝺𝝶𝞂ί𝝾𝝼 𝟭𝝾𝞄 𝝙𝝶𝝻𝝾𝞃𝝸𝝹𝝾ύ 𝝨𝞆𝝾𝝺𝝴ί𝝾𝞄 𝝟𝝾𝞀ί𝝼𝝷𝝾𝞄)

 

Συγκλονίζει το τελευταίο μήνυμα της 40χρονης πριν πέσει από το μπαλκόνι

Previous article

 Νίκος Ταγάρας: Έχουμε τη δυνατότητα να ελέγξουμε ψηφιακά όλα τα αυθαίρετα (video)

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.