1_ΚΟΡΙΝΘΙΑΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΥΓΕΙΑ

Πελοπόννησος: Καλά τα ασθενοφόρα για τα Κέντρα Υγείας, αλλά ποιοι θα τα οδηγήσουν;

0

Με καθυστέρηση τριών ετών παραδόθηκαν σε 16 Κέντρα Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου τα 20 νέα, τετράτροχα ασθενοφόρα, που αγόρασε η Περιφέρεια μέσω ΕΣΠΑ. Είναι περίεργο, όμως, ότι στην Κορινθία παραδόθηκε μόλις ένα από τα 20, το οποίο θα πάει στο Κέντρο Υγείας της Γκούρας, ενώ υπάρχουν Κέντρα Υγείας που παρέλαβαν δύο ασθενοφόρα.

Την ίδια στιγμή, πάντως, ερωτηματικό είναι και ποιοι θα οδηγήσουν τα ασθενοφόρα. Μιλώντας στην Βουλή, σχετικά με την έλλειψη οδηγών ασθενοφόρων στα κέντρα υγείας Αρκαδίας, ο Βουλευτής Αρκαδίας, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος τόνισε “τη μεγάλη ανάγκη για οδηγούς ασθενοφόρων που υπάρχει στα Κέντρα Υγείας Αρκαδίας. O υπουργός παραδέχεται την έλλειψη προσωπικού, αλλά σε αντίθεση με τον κ. Πλεύρη, η 6η ΥΠΕ διαβεβαιώνει ότι ενώ υπάρχει διαθεσιμότητα σε προσωπικό, δεν υπάρχουν τα απαραίτητα χρήματα”.

Μεγάλο ενδιαφέρον, ωστόσο, έχουν οι σαφείς αιχμές που άφησε ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας για το επίπεδο των υπηρεσιών υγείας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, τις οποίες χαρακτήρισε «κάτω από τον μέσο όρο».

Ενοχλημένος από την πολιτική φιέστα που οργάνωσε την περασμένη εβδομάδα στην Πάτρα η 6η ΥΠΕ -και μέσω αυτής, ουσιαστικά, το υπουργείο Υγείας- με συμμετοχή κυβερνητικών βουλευτών από όλη την Πελοπόννησο, για την παραλαβή των ασθενοφόρων, ο περιφερειάρχης τόνισε ότι, «δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ποιοτική η παροχή υπηρεσιών υγείας, όταν απαιτείται σήμερα από τον κόσμο να μεταβαίνει στην Πάτρα ή στην Αθήνα για σοβαρά περιστατικά. Οταν υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις σε ιατρονοσηλευτικό προσωπικόΟυσιαστικά δεν έχει γίνει τίποτα στην υγεία, πέραν των παρεμβάσεων της Περιφέρειας, τις οποίες κάποιοι θέλουν να τις οικειοποιούνται», ανέφερε ο κ. Νίκας και κατέληξε:

«Εν κατακλείδι, το θέμα δεν είναι ποιος αγόρασε τι, αλλά η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στα νοσοκομεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Αυτό είναι επί της ουσίας που ενδιαφέρει τους πολίτες. Δεν μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι για τα νοσοκομεία μας, όταν είναι εμφανές ότι δεν έχουν γίνει οι αναγκαίες παρεμβάσεις για την βελτίωση της κατάστασης».

ΠΟΥ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΝΕΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΑ

Σύμφωνα με τον πίνακα κατανομής, από τα 20 οχήματα:

  • 6 στην Αρκαδία (2 στο Κ.Υ. Τροπαίων και από 1 στα Κ.Υ. Αστρους, Δημητσάνας, Λεωνιδίου και Μεγαλόπολης),
  • 6 στη Λακωνία (2 στο Κ.Υ. Μολάων και από 1 στα Κ.Υ. Αρεόπολης, Βλαχιώτη, Γυθείου και Νεάπολης),
  • 4 στη Μεσσηνία (2 στο Κ.Υ. Κυπαρισσίας και από 1 στα Κ.Υ. Αγίου Νικολάου και Μελιγαλά).
  • 3 κατευθύνονται στην Αργολίδα (2 στο Κ.Υ. Κρανιδίου και 1 στο Κ.Υ Λυγουριού) και
  • 1 στην Κορινθία (Κ.Υ. Γκούρας).

 

Η ACS στο Ξυλόκαστρο αναζητά Couriers-Διανομείς

Previous article

Χωρίς συνταγογράφηση προσεχώς το αντιγριπικό εμβόλιο

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.