ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ηλιακοί Θερμοσίφωνες: Αυξημένο budget για το πρόγραμμα επιδότησης – Το 1ο τρίμηνο 2023 οι αιτήσεις

0

Σε σημαντική διεύρυνση των δικαιούχων για την επιδότηση εγκατάστασης νέου ηλιακού θερμοσίφωνα, ή αντικατάστασης της παλιάς συσκευής στοχεύει, σύμφωνα με πληροφορίες του insider.gr, το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σε σχέση με τους αρχικούς σχεδιασμούς για το εν λόγω πρόγραμμα.

«Στίγμα» αυτών των αρχικών σχεδιασμών είχε δώσει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, συμμετέχοντας τα τέλη Σεπτεμβρίου σε συνεδρίαση με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών. Όπως είχε αναφέρει τότε ο υπουργός, για τη χρηματοδότηση των επιδοτήσεων προβλεπόταν να διατεθεί ένα κονδύλι της τάξης των 60 εκατ. ευρώ, με τα κεφάλαια να προέρχονται από το REPower EU.

Στην πορεία ωστόσο, κρίθηκε αναγκαίο η δυνατότητα αξιοποίησης της ηλιοθερμίας να μπορεί να καλύψει σημαντικά μεγαλύτερο αριθμό νοικοκυριών. Σε αυτό το πλαίσιο, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το insider.gr, το κονδύλι από το REPower EU έχει πλέον υπερπολλαπλασιαστεί συγκριτικά με το αρχικό budget, αγγίζοντας πλέον τα μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.

Ο Δ. Κορινθίων τίμησε τον Κορίνθιο Προπονητή Γιάννη Κόλλια που έκανε Υπερήφανη την Ελλάδα (Video-Εικόνες)

Previous article

Θωμάς Καφαντάρης: Παραδόθηκε ο κόμβος στο Γκά ένα τερατουργημα, μια εν δυνάμει παγίδα με απρόβλεπτες συνέπειες

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.