1_ΚΟΡΙΝΘΙΑ2_ΕΛΛΑΔΑ4_ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέα απάτη εμφανίζονται σαν δήμαρχοι και ζητούν χρήματα από πολίτες – Θύμα πλαστοπροσωπίας ο Δήμαρχος Βέλου Βόχας, κ. Αννίβας Παπακυριακός

0

Εφιστάται η προσοχή των πολιτών όταν λαμβάνουν τέτοιου είδους μηνύματα

Νέο τρόπο να εξαπατούν πολίτες έχουν βρει επιτήδειοι, οι οποίοι εμφανίζονται σαν δήμαρχοι και ζητούν την καταβολή χρημάτων από πολίτες. Είτε μέσω γραπτών μηνυμάτων (SMS) είτε μέσω email, οι δράστες στέλνουν μηνύματα σε ανυποψίαστους πολίτες, «ενημερώνοντάς» τους για δήθεν οφειλή τους και παραπέμποντάς τους σε τραπεζικούς λογαριασμούς όπου μπορούν να προχωρήσουν στην κατάθεση χρημάτων.

Θύμα πλαστοπροσωπίας έχει πέσει στην Κορινθία ο Δήμαρχος Βέλου Βόχας, κ. Αννίβας Παπακυριακός, το όνομα του οποίου χρησιμοποιήθηκε σε τέτοιου είδους μηνύματα. Απορίας άξιον είναι το πώς έχουν καταφέρει οι άνθρωποι που βρίσκονται πίσω από αυτά τα μηνύματα απάτης, να χρησιμοποιούν τραπεζικούς λογαριασμούς με πλαστά ονόματα δικαιούχων.

Σε κάθε περίπτωση, εφιστάται η προσοχή των πολιτών, οι οποίοι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να καταβάλλουν οποιοδήποτε ποσό, ενώ για την προστασία τους συνιστάται να μην ανοίγουν κανέναν σύνδεσμο από αυτούς που περιέχονται στα μηνύματα. Σε περίπτωση που λάβετε τέτοιο μήνυμα παρακαλείσθε να επικοινωνήσετε άμεσα με την εκάστοτε δημοτική αρχή.

Συνάντηση Νανόπουλου με τον Σύλλογο Επιβατών Προαστιακού – Τι ζήτησαν, τι τους απάντησε

Previous article

Καιρός: Ερχονται χιόνια το Σάββατο – Τι λέει ο Σάκης Αρναούτογλου

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.