ΕΛΛΑΔΑΕΠΙΣΤΗΜΗ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Φοιτητές του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου κατασκευάζουν και δεύτερο ηλεκτρικό μονοθέσιο αυτοκίνητο

0

Μέλη της ομάδας είναι Μηχανικοί Παραγωγής και Διοίκησης και Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί του Πολυτεχνείου Ξάνθης

Θραύση ετοιμάζεται να κάνει, εντός των επόμενων μηνών, το ηλεκτρικό μονοθέσιο, που φτιάχνεται από χέρια φοιτητών στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

Πιο συγκεκριμένα, στην κατασκευή του 2ου ηλεκτρικού μονοθέσιού της προχωρά η Democritus RacingTeam, η αγωνιστική ομάδα του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, σκοπός της οποίας είναι ο σχεδιασμός και η κατασκευή ενός ακόμη αγωνιστικού μονοθέσιου αυτοκινήτου τύπου Formula Student.

Πρόκειται, όπως εξήγησε ο κ. Ιάσονας Κατσαντώνης, μέλος της ομάδας, η οποία αποτελείται από 46 φοιτητές και φοιτήτριες, για τον σχεδιασμό και την κατασκευή ενός ακόμη αγωνιστικού μονοθέσιου αυτοκινήτου τύπου Formula.

Στόχος και εδώ, όπως και στο 1ο όχημα, η προσομοίωση της λειτουργίας μίας αυτοκινητοβιομηχανίας σε μικρότερη κλίμακα.

«Θα έχει βελτιωμένο σχεδιασμό και θα εξασφαλίζει καλύτερη διαχείριση των μπαταριών και βελτιωμένη εργονομία σχεδιασμού», σημείωσε, εξηγώντας πως στόχος είναι η ταχύτερη ολοκλήρωση του σταδίου της κατασκευής.

«Στόχος μας είναι ο Μάιος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κατσαντώνης, σημειώνοντας ότι πάλι θα επιδιωχθεί η συμμετοχή σε αγώνες Formula Student, αλλά και εκθέσεις.

Μέλη της ομάδας είναι Μηχανικοί Παραγωγής και Διοίκησης και Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί του Πολυτεχνείου Ξάνθης.

Όσον αφορά στη στήριξη που έχουν δεχθεί, ο φοιτητής του Πολυτεχνείου της Ξάνθης ανέφερε ότι η ανταπόκριση που βρήκαν από όλη τη Θράκη, από μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις, ήταν πολύ θετική.

Όπως θετικά είναι και τα σχόλια τα οποία απέσπασαν στην τελευταία διεθνή έκθεση που συμμετείχαν στην Κροατία για την πρώτη τους δημιουργία, που εντυπωσίασε όλους.

Οικογένεια Καρολάιν: Οι γονείς του Αναγνωστόπουλου θα βλέπουν μέσω Skype τη Λυδία

Previous article

Εθελοντικός καθαρισμός σήμερα της ακτής Λουτρακίου από το AMI έως το Alterra

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.

More in ΕΛΛΑΔΑ