ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καταστήματα: Θα ανοίξουν την Κυριακή 27 Νοεμβρίου, μετά την Black Friday

0

Την Κυριακή 27 Νοεμβρίου θα ανοίξουν τελικά τα καταστήματα και όχι την προσεχή Κυριακή εξαιτίας του αυθεντικού μαραθωνίου της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται: «Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι τα εμπορικά καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά την Κυριακή 13 Νοεμβρίου αλλά θα είναι ανοικτά την Κυριακή 27 Νοεμβρίου, με προαιρετικό ωράριο λειτουργίας από ώρα 11:00 έως ώρα 20:00».

Η διεξαγωγή του αυθεντικού Μαραθώνιου της Αθήνας στις 13 Νοεμβρίου, γεγονός που συνεπάγεται πολλές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε πολλές περιοχές της πρωτεύουσας και για πολλές ώρες, θα λειτουργούσε σχεδόν απαγορευτικά για επίσκεψη στα εμπορικά καταστήματα. Για αυτό πάρθηκε η απόφαση να ανοίξουν τα μαγαζιά στις 27 Νοεμβρίου, μετά την Black Friday.

Υπενθυμίζεται ότι με τροπολογία του υπουργείου Ανάπτυξης είχε αποφασισθεί να λειτουργήσουν την Κυριακή 6 Νοεμβρίου τα εμπορικά καταστήματα, καθώς αν και καταργήθηκαν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις, η κυβέρνηση δεν επιθυμεί την μείωση των Κυριακών κατά τις οποίες επιτρέπεται να είναι ανοιχτές οι λιανεμπορικές επιχειρήσεις. Ωστόσο, υπό τον φόβο της κακοκαιρίας EVA, το υπουργείο ανακοίνωσε το μεσημέρι του Σαββάτου ότι τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά στις 6 Νοεμβρίου και θα λειτουργήσουν 13 Νοεμβρίου, ημερομηνία, ωστόσο, που τελικά δεν θα ισχύσει.

Κρίθηκε ότι η καλύτερη ημερομηνία είναι αυτή της 27ης Νοεμβρίου έτσι ώστε καταναλωτές και επιχειρήσεις να αξιοποιήσουν τις προσφορές της Black Friday, οι οποίες έτσι και αλλιώς διαρκούν πάνω από μία ημέρα.

Κεφαλάρι Κορινθίας: Ένας προορισμός γι’ αυτούς που αγαπούν την ομορφιά της φύσης (βίντεο)

Previous article

Συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο στο Λουτράκι την Τετάρτη

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.