1_ΚΟΡΙΝΘΙΑ4_ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άγνωστοι «σήκωσαν» το παγκάρι από τον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη Ισθμίων στον οικισμό της Κυράς Βρύσης

0

Στόχος διαρρηκτών έγινε ο Ιερός Ναός Αγίου Ιωάννη στα Ισθμια στον οικισμό της Κυράς Βρύσης, όταν άγνωστοι το βράδυ της Δευτέρας 07 Νοεμβρίου 2022,  κατάφεραν να παραβιάσουν την πόρτα της εκκλησίας  και να αφαιρέσουν το χρηματικό πόσο που είχε μέσα το παγκάρι.

Συγκεκριμένα οι άγνωστοι αφού έσπασαν την τζαμαρία της εισόδου εισήλθαν στον προθάλαμο της εκκλησίας όπου βρίσκεται το παγκάρι και τα κεριά και αφού έσπασαν το πάνω μέρος από το παγκάρι αφαιρέσαν απροσδιόριστο χρηματικό ποσό.

Οι δράστες, έφυγαν σαν ”κύριοι” και δεν άφησαν ίχνη πίσω τους. Η επίτροπος της εκκλησίας κατέθεσε μήνυση κατά αγνώστων σήμερα το πρωί και την υπόθεση ερευνά το ΑΤ Κορίνθου.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι οι δράστες δεν φοβήθηκαν ούτε τον συναγερμό που είχε ο ναός αλλά ούτε και τις περιπολίες που διεξάγει ιδιωτική εταιρία φύλαξης στην περιοχή.

Επιπροσθέτως τα στοιχεία δείχνουv πως μάλλον οι δράστες ήταν καλά διαβασμένοι καθώς πέραν του ότι τα προαναφερθέντα δεν στάθηκαν ανασταλτικός παράγοντας για την πράξη τους αξιοσημείωτο είναι ότι εισήλθαν στον προαύλιο χώρο του ναού από την πόρτα που ενώνει το προαύλιο με το κοιμητήριο παραβιάζοντας την.

Δεν είναι η πρώτη φορά που εκκλησία στην περιοχή τον Ισθμίων γίνετε στόχος διαρρηκτών μιας και στις 14 Αυγούστου 2022 στόχος διαρρηκτών είχε γίνει και το γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου.

 

Παράδειγμα προς μίμηση ο πατέρας Γεώργιος Λαλιώτης απο την Γκούρα – Πτυχιούχος Ιερέας για ρεκόρ Γκίνες

Previous article

Νεμέα: Μεσίστια η σημαία στο ΕΠΑ.Λ για την Κωνσταντίνα Καπρούτσου – ” Μας άφησες νωρίς…”

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.