ΑΠΟΨΕΙΣ

Μονή Εσφιγμένου κατά Μητροπολίτη Κορίνθου: Ο λάβρος εναντίων των Παλαιοημερολογιτών Μητρ. Διονύσιος υποδέχθηκε σε Ορθόδοξο Ναό Ρωμαιοκαθολικό Επίσκοπο

0

Ο λάβρος εναντίων των Παλαιοημερολογιτών Μητρ. Κορίνθου Διονύσιος υποδέχθηκε σε Ορθόδοξο Ναό «Ρωμαιοκαθολικό Επίσκοπο» και παπικούς «προσκυνητές»!!

.

σ.σ. Τί ακριβώς ήρθανε να προσκυνήσουν; Αφού είναι ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ;. Α, όχι, όχι, «τα βήματα του Αποστόλου Παύλου ήρθανε να ακολουθήσουν»! Μάλιστα! Μα αν θέλουν να ακολουθήσουν τα βήματα του Αποστόλου Παύλου τότε να τους κάνει ΚΑΤΗΧΗΣΗ ο δεσπότης για να γίνουν Ορθόδοξοι. Όχι να τους λέει ότι το φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο της Μητροπόλεως καθιστά τους Κορίνθιους «συνεπέστατους … στους λόγους του Αποστόλου των Εθνών Παύλου περί αγάπης, αλληλεγγύης και φιλανθρωπίας.» 

.

Για αυτό θυσιάστηκε ο Ιησούς Χριστός; Για να τρώμε και να πίνουμε ή για να σώσουμε την ψυχή μας; ΣΩΖΕΤΑΙ Ο ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΑ ΜΟΥ; Γιατί μπροστά στους αιρετικούς κατεβάζετε τους λόγους του Αποστόλου Παύλου στο στομάχι; Δεν έχετε κάτι άλλο να τους πείτε; Τί μηνύματα περνάτε στο ποίμνιό σας ποιμενάρχα μου;

.

Πόσοι είχαμε καταλάβει από την αρχή ότι με την απάτη του «θρησκευτικού τουρισμού» θα παιζότανε αυτό ακριβώς που βλέπουμε; Δείτε και τις χαρακτηριστικές φωτογραφίες. Δείτε που έβαλε ο «πολύς» Μητροπολίτης τον ΑΙΡΕΤΙΚΟ να καθίσει και ποιον έβαλε δίπλα του. Δείτε πως περνάνε τα «μηνύματα» οι λυκοποιμένες μέσα από την εικόνα ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΚΑΙ ΜΙΛΑΕΙ ΧΙΛΙΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ.

.


Χθες Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2022, επισκεύτηκε την Ι. Μητρόπολή μας ομάδα 140 Ρωμαιοκαθολικών προσκυνητών, από την Επισκοπή Eisenstadt, με επικεφαλής τον Επίσκοπο αυτής κ. Αιγίδιο, συνοδευόμενη από τον Ορθόδοξο Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αυστρίας κ. Αρσένιο με σκοπό να ακολουθήσουν τα «Βήματα του Αποστόλου Παύλου».

.

Ο σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος υποδέχθηκε τους Επισκόπους και τους προσκυνητές στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο, όπου τους ομίλησε για την ιστορία της Κορίνθου από την αρχαιότητα έως σήμερα. Φυσικά ο Μητροπολίτης μας δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον ιδρυτή της Τοπικής μας Εκκλησίας Απόστολο Παύλο, στο πνευματικό έργο που επιτέλεσε κατά την παραμονή Του στην Κόρινθο και στις περιβόητες δύο (2) Προς Κορινθίους Επιστολές Του.

.

Επιπρόσθετα,  έκανε λόγο για τον ανακαινιστή της Κορίνθου, μετά τους σεισμούς του 1928, Μητροπολίτη Δαμασκηνό Παπανδρέου τον μετέπειτα Αρχιεπίσκοπο, Αντιβασιλέα και Πρωθυπουργό της Ελλάδος και κτήτορα του Καθεδρικού Ι. Ναού, και ολοκλήρωσε την σύντομη ομιλίατου με αναφορά στο μεγάλο φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο που επιτελεί η Ι. Μητρόπολή μας, ξεπερνώντας ετησίως τα τέσσερα (4) και πλέον εκατομμύρια ευρώ, ακόμα και κατά την διάρκεια της κρίσεως, γεγονός που μας καθιστά συνεπέστατους ως Κορινθίους στους λόγους του Αποστόλου των Εθνών Παύλου περί αγάπης, αλληλεγγύης και φιλανθρωπίας.

.

Αμέσως μετάτην παρουσία τους στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο οι επισκέπτες ξεναγήθηκαν στον Αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Κορίνθου και στην Ιστορική Καθέδρα της Ι. Μητροπόλεως μας, το «Βήμα του Γαλλίωνος» και ακολούθως συνέχισαν το προκαθορισμένο πρόγραμμά τους.

.

Τελευταία μπάνια του καλοκαιριού στην Κορινθίας

Previous article

Έκτροπα Κούγια στο τοπικό ντέρμπι ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ-ΚΥΨΕΛΟΣ: H φυσούνα μετατράπηκε  σε πεδίο μάχης

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.