1_ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Πεζοπορία στα Γεράνεια όρη με τον “Ευκλή”

0

Ο Σύλλογος Πεζοπόρων – Ορειβατών Καλαμάτας “Ο Ευκλής” και οι φυσιολάτρες του θα εξορμήσουν την Κυριακή (23 Οκτωβρίου 2022) στον Νομό Κορινθίας, για να περπατήσουν στα Γεράνεια όρη.

Στη δράση αυτή μπορούν, να συμμετάσχουν και εκδρομείς, ώστε να περιηγηθούν τα παρακάτω αξιοθέατα, Ι. Μονή Οσίου Ποταπίου, Λίμνη Βουλιαγμένης, Φάρος Μελαγκάβι, Αρχαιολογικό Χώρο Ηραίου, Λουτράκι κ.α.

Η πορεία ξεκινά πάνω από την Περαχώρα, κινείται στις κορυφογραμμές Προσήλιο και Στενόκορφα, που προσφέρουν πολύ όμορφη θέα, μπαίνει σε δασωμένα τμήματα, για να φτάσει στις Κλίσκες, τη ράχη πάνω από τη Λίμνη Βουλιαγμένης, από όπου θα απολαύσουν μια καταπληκτική θέα της λίμνης. Στη συνέχεια θα μεταβούν στον Αρχαιολογικό Χώρο Ηραίου και στο Ακρωτήρι Μελαγκάβι, όπου βρίσκεται σκαρφαλωμένος στα βράχια από το 1897 ο ομώνυμος Φάρος Μελαγκάβι και οδηγεί τα καράβια στον Κορινθιακό Κόλπο.

Διαδρομή: 10,6 χλμ. με κατηφορική τάση και μικρές αναβάσεις, η οποία θα αποζημιώσει κάθε απαιτητικό πεζοπόρο. Βαθμός δυσκολίας: Α΄ (2/5). Ώρες πορείας: 4 (+/-), εξαρτάται από την σύνθεση της ομάδας.

Ραντεβού εκκίνησης: 7:30 π.μ. μπροστά από το 24ο Δημοτικό Σχολείο και πίσω από τα γραφεία του “Ευκλή”, τέρμα Αριστομένους 56 (αρχή Πάρκου Ο.Σ.Ε.).
Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων παρακαλείστε απογευματινές ώρες στα τηλέφωνα: 27210 90627 και 6974252234 (Ε. Οικονομοπούλου).

Εξαρθρώθηκε συμμορία με λεία 2 εκατ. ευρώ από ηλεκτρονικές απάτες

Previous article

Η Brown Hotels στο Λουτράκι ετοιμάζει 3 νέα ξενοδοχεία

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.