1_ΚΟΡΙΝΘΙΑ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Με τρικ και “εντέλλεσθε” κρύβουν την υποστελέχωση στις δομές υγείας της Κορινθίας

0

Την Δευτέρα 17 Οκτωβρίου τρέχοντος, κλιμάκιο στελεχών του  ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., επισκέφτηκε,

Τα Κέντρα Υγείας και το Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου συνομίλησε με το ανθρώπινο δυναμικό & το επιστημονικό προσωπικό, και έλαβε γνώση της κατάστασης των υγειονομικών μονάδων. Αποτύπωσε την εικόνα που αυτή τη στιγμή έχει το ΕΣΥ, τον βαθμό ετοιμότητάς του, την επάρκεια πόρων, προσωπικού και υλικοτεχνικών υποδομών.

Στα γενικά συμπεράσματα που προκύπτουν, κυρίαρχο ρόλο έχουν τα προβλήματα της υποστελέχωσης των μονάδων σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Η εικονική πραγματικότητα όπως αυτή  παρουσιάζεται από το Υπουργείο Υγείας, οφείλεται κυρίως στις μετακινήσεις-αποσπάσεις προσωπικού (rotation). Πρακτική που  οδηγεί στο ‘’κουκούλωμα’’ των ελλείψεων και την απόκρυψη της ανεπάρκειας προσωπικού τόσο σε ειδικότητες όσο και σε λοιπό ανθρώπινο  δυναμικό.

Περιφερειακά ιατρεία και Κ.Υ. χωρίς στελέχη. Ασθενοφόρα με μειωμένο ωράριο. Γιατροί και νοσηλευτές στα όρια της εξάντλησης. Καταναγκαστική υπηρεσία με διαρκή ‘’εντέλεσθε’’. Μη αναπλήρωση κενών θέσεων. Κάλυψη αναγκών με μη εξειδικευμένο προσωπικό. Υποπληρωμένη εργασία και γενική αίσθηση απαξίωσης. Τα φαινόμενα αυτά παρατηρούνται σχεδόν παντού, σε κάθε απόπειρα αντιστοίχισης παροχών με τις ανάγκες της κάθε μονάδας.

Μετά τη συνάντηση με τον διοικητή του Νοσοκομείου Κορίνθου, η αίσθηση που έμεινε, είναι η εξής. 

Η κυβέρνηση, δέσμια συμφερόντων, δεν επιθυμεί την ενίσχυση του ΕΣΥ, και σταθερά αλλά μεθοδευμένα προχωρεί στην απαξίωσή του και την ταυτόχρονη ανάδειξη των ιδιωτικών υπηρεσιών υγείας, ως κυρίαρχης λύσης στο μετα-ΕΣΥ υγειονομικό πεδίο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., στέκει σθεναρά στο πλευρό του προσωπικού του ΕΣΥ και των στελεχών του, επιμένει στην ενίσχυση και ουσιαστική ενδυνάμωση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, στηρίζοντας τον κοινωνικό χαρακτήρα του, και θα μετουσιώσει σε πράξη τις διακηρύξεις του για το μείζον αυτό ζήτημα, όπως κατ’ επανάληψη έχουν διατυπωθεί, από τη στιγμή που θα του ανατεθεί από τον Ελληνικό λαό, η ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας.

Αυτοψία Νίκου Ταγαρά στο Λουτράκι στα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας

Previous article

Ν. Ζαχαρόπουλος: 70% και πλέον αύξηση των Δημοτικών τελών στον Δήμο Σικυωνίων

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.