1_ΚΟΡΙΝΘΙΑΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ: Δάσος Μουγγοστού πως θα προστατευτεί το μαγικό, αισθητικό δάσος της Κορινθίας (βιντεο)

0

Με συνολική έκταση 7.185 στρέμματα, ανάμεσα στα χωριά Σούλι, Μεγάλος Βάλτος και Θροφαρί βρίσκεται το δάσος Μουγγοστού, χαρακτηρισμένο ως αισθητικό, στο πλαίσιο της προστασίας των δασών «Natura 2000».

Είναι ένα φυσικό πρεμνοφυές δρυοδάσος, δηλαδή ένα δάσος με βελανιδιές που φύτρωσε μόνο του, ακολουθώντας τη φυσική εξέλιξη, δηλαδή την οικολογική διαδοχή. Τα κυριότερα δέντρα που θα συναντήσουμε είναι η πλατύφυλλος βελανιδιά (δρυς), η χαλέπιος πεύκη, η μαύρη πεύκη σε μεμονωμένα άτομα, η κεφαλληνιακή ελάτη, το πουρνάρι, το φυλίκι, ο κέδρος, το ρείκι, η κουτσουπιά και οι χαρακτηριστικές κουμαριές και γλυστροκουμαριές.

Το θέμα της πυροπροστασίας του δάσους αποτέλεσε αντικείμενο σύσκεψης στην οποία μετείχαν οι αντιπεριφερειάρχες Αθηνά Κόρκα και Χάρης Βυτινιώτης. Όπως τονίστηκε απαιτείται η δημιουργία δικτύου κρουνών με υδατοδεξαμενή, ενώ ζητήθηκε η συνεργασία όλων των φορέων καθώς και της Πυροσβεστικής προκειμένου να υπάρξει αρχική αποτύπωση της περιοχής, να ακολουθήσει μελέτη, έτσι ώστε όταν το έργο ωριμάσει να ενταχθεί προς χρηματοδότηση.

Παράλληλα, συζητήθηκε η δυνατότητα αξιοποίησης της περιοχής για ήπιες δράσεις όπως πεζοπορία και ποδηλατοδρομία από φυσιολάτρες.

Ασθενείς σεισμικές δονήσεις σε Γκούρα και Νεμέα

Previous article

Αυτοψία σε οδικά έργα στην περιοχή του Δήμου Νεμέας

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.