ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ

ΝικόλαοςΖαχαρόπουλος: Γκρεμίζουν γέφυρα στο Κίατο που έφτιαξαν πριν από επτά χρόνια

0

Μια απίθανη ιστορία, ενδεικτική του τρόπου με τον οποίο γίνονται οι δουλειές στον δήμο Σικυωνίων, αποκαλύπτει ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης “συνΔΗΜΟΤΕΣ”, Νίκος Ζαχαρόπουλος. Όπως αναφέρει η δημοτική αρχή θα γκρεμίσει την γέφυρα στον ποταμό Κύριλλο, η οποία κατασκευάστηκε από τον Σπύρο Σταματόπουλο πριν απο 7 μόλις χρόνια με κόστος 100.000 ευρώ, λόγω στατικής και τεχνικής ανεπάρκειας. Το νέο κόστος κατασκευής της νέας γέφυρας; Τσάμπα! Μόλις 295.000 ευρώ.

Οι Δημότες, ο τόπος μας,  λόγω κυρίως της ανυπαρξίας της Δημοτικής αρχής που δεν είχε λάβει κανένα μέτρο προστασίας από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, πέρασε  τραγωδίες από τις  καταστροφές που σημειώθηκαν στη περιοχή μας  ένεκα των  έντονων βροχοπτώσεων, το 2013, το 2018 και το 2019“, λέει ο κ Ζαχαρόπουλος.

Θα σταθούμε όμως στα σοβαρότερα  προβλήματα που δημιουργήθηκαν  στη περιοχή μας.

Τον Δεκέμβριο του 2013, την 29/30-9-2018 και την 5/6-2-2019 , λόγω των έντονων βροχοπτώσεων, σημειώθηκαν στη περιοχή μας πολλά και σοβαρά προβλήματα στις υποδομές, σε όλα τα επίπεδα. [Δρόμοι, γέφυρες, δίκτυα ύδρευσης – αρδευτικά, οικίες, αυτοκίνητα κ.λ.π.]

Κυρίως όμως οι μεγάλες καταστροφές σημειώθηκαν στη «Μεσοποταμία» εκεί δηλαδή που διέρχεται ο ποταμός Κύριλλος.

Σημειώθηκαν μεγάλες καταστροφές στην ευρύτερη περιοχή, σε υποδομές, σε οικίες, καταστήματα, επιχειρήσεις, αυτοκίνητα, δίκτυα, γέφυρες φρεάτια κ.λ.π. ανατολικά και δυτικά που διέρχεται ο Κύριλλος ποταμός.

Ένεκα των καταστροφών  αυτών ο Δήμος μας χρηματοδοτήθηκε από το Κράτος με το ποσό των [3] εκ ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών και καταστροφών που σημειώθηκαν στη περιοχή μας.

Μεταξύ των άλλων κατασκευάστηκε η γέφυρα στην περιοχή στην  μεσαίαοδό Ι.Πολέμη,παράλληλα της παραλιακής οδού.

Η γέφυρα στην παραλιακή οδό είχε κατασκευαστή πρόσφατα πριν από [7] περίπου χρόνια.

Είχα καταγγείλει τότε ότι η γέφυρα που κατασκευάσθηκε στον παραλιακό δρόμο δεν ήταν άρτια από στατικής και τεχνικής πλευράς, με αποτέλεσμα στις έντονες βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν το 2018 και 2019 να «φρακάρει» από τα απορρίμματα κ.α. αντικείμενα, και τα όμβρια νερά να «περάσουν»    πάνω από αυτή, να καταστραφεί όλη η ευρύτερη περιοχή, να πληγούν κατοικίες και να κινδυνέψουν πολλοί συμπατριώτες μας.

Μετά από [7] περίπου χρόνια που κατασκευάστηκε η παραλιακή γέφυρα η Δημοτική αρχή θυμήθηκε ότι η κατασκευή της παραλιακής γέφυρας δεν ήταν σωστή από στατικής και τεχνικής πλευράς και ζήτησε την καταστροφή της γέφυρας που στοίχισε στους πολίτες του Δήμου Σικυωνίων περίπου [100.000 ευρώ].

Ήδη προγραμματίστηκε και χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια με το ποσό των [295.000 ευρώ]  η καταστροφή της γέφυρας στην παραλιακή οδό που κατασκευάστηκε πρόσφατα όπως προαναφέραμε και η κατασκευή νέας γέφυρας στο ίδιο σημείο.

Βέβαια  τα «σπασμένα» θα τα πληρώσουν όπως πάντα αυτοί που δεν φταίνε, οι Δημότες του Δήμου Σικυωνίων σε μια εποχή μεγάλης οικονομικής και ανθρωπιστικής κρίσης.

Οι μεγάλες ευθύνες όμως του επικεφαλής και συνολικά  των στελεχών  της Δημοτικής αρχής, δε θα περάσουν χωρίς συνέπειες.

ΝικόλαοςΖαχαρόπουλος

ΕΠΣ Κορινθίας: Επιστροφή τα γήπεδα – Το Σαββατοκύριακο η επανέναρξη της Α΄ & Β΄ Κατηγορίας

Previous article

Λουτράκι: Καταγγελία σοκ αναγνώστη μας για κακοποίηση των αδέσποτων στο πάρκου Δεξαμενής

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.