ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Κόρινθος: Κώδωνας κινδύνου για τις δεξαμενές αποθήκευσης LNG

0

Κίνδυνος για την ζωή των ανθρώπων αλλά και των οικοσυστημάτων σύμφωνα με τις περιβαλλοντικές οργανώσεις

Όχι στην εγκατάσταση δεξαμενών αποθήκευσης LNG (υγροποιημένου φυσικού αεριού) στις  περιοχές του Κορινθιακού κόλπου ζητά η Ομοσπονδία Οικολογικών Οργανώσεων Κορινθιακού κόλπου “Η Αλκυών”, η οποία κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για κάποιο ατύχημα και φοβάται για την ζωή των ανθρώπων αλλά και των οικοσυστημάτων, ενώ διερωτάται «Ποιος θα πληρώσει τα κόστη κατασκευής των δεξαμενών, τα οποία είναι τεραστίων διαστάσεων για τα σημερινά οικονομικά δεδομένα της Ελλάδας;»

Η Ελληνική Κυβέρνηση φέρεται αποφασισμένη στην εγκατάσταση και λειτουργία τεραστίων διαστάσεων μεταλλικών αποθηκών  για την αποθήκευση του υγροποιημένου φυσικού αερίου  ( LNG ) που θα εισάγεται από τρίτες χώρες, στο πλαίσιο των γεωπολιτικών ανακατατάξεων που εφαρμόζονται  στις χώρες της Ε.Ε. εδώ και ένα χρόνο και υλοποίησης των αποφάσεων της για να σταματήσει η  προμήθεια  ενεργειακών πόρων ( φυσικού αερίου και πετρελαίου ) από την Ρωσία.

Τέτοιες εγκαταστάσεις θα κατασκευαστούν στην νήσο Ρεβυθούσα του Σαρωνικού, ανοιχτά των εγκαταστάσεων της εταιρείας  MOTOR OIL στους Αγ. Θεοδώρους Κορινθίας,  στην Αλεξανδρούπολη Έβρου, στο στόμιο του Παγασητικού κόλπου στην Μαγνησία, αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας μας.

Από την λειτουργία αυτών εγκυμονούν πολλοί κίνδυνοι για την ζωή τόσο των ανθρώπων όσο και των υπολοίπων ζώντων οργανισμών και των οικοσυστημάτων μιας ευρύτερης περιοχής  από τα γεωγραφικά όρια ενός νομού έως μιας Περιφέρειας.

Η ΄΄Αλκυών΄΄ τονίζει  πως «δεν υποθηκεύουμε της ζωές μας και των παιδιών  μας για τα κέρδη σας» και ζητά από τις λειτουργούσες  εταιρείες  παραγωγής ενέργειας από φυσικό αέριο στη Στερεά Ελλάδα  και τους Αγ. Θεοδώρους Λουτρακίου και κατά δεύτερο λόγο στους αιρετούς Περιφερειάρχες και κατ’ επέκταση στους  Δημάρχους  του Κόλπου να σταματήσει ο σχεδιασμός τέτοιου είδους εγκαταστάσεων  είτε πλωτές στην θάλασσα είτε στην στεριά στα όρια και πέριξ του Κορινθιακού κόλπου.

Κορινθία: Τίμησαν τον Νικηταρά στο Χιλιομόδι (φώτο)

Previous article

Αστυνομικής Δ/νσης Κορινθίας: Εορτασμός για την “Ημέρα της Αστυνομίας”

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.