ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Πελοπόννησος: Τι θα γίνει με το θέμα των εργατών γης – Καίει η μετάκληση και η φιλοξενία τους

0

H έλλειψη εργατών γης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου αποτέλεσε ένα από τα αντικείμενα στη συνάντηση που είχε ο αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Παραγωγής Στάθης Αναστασόπουλος, σήμερα Τετάρτη 12 Οκτωβρίου, στο διοικητήριο της Π.Ε. Μεσσηνίας, με τον πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού “Νηλέας” Γιώργο Κόκκινο.

Συζητήθηκαν επίσης τα θέματα της φιλοξενίας των εν λόγω εργατών, καθώς και της προοπτική του πρωτογενούς τομέα, γενικότερα.

Τι ισχύει για τη μετάκληση εργατών γης

Ειδικότερα, ο Στ. Αναστασόπουλος, αναφερόμενος στους εργάτες γης, ενημέρωσε σχετικά με την πρόσφατη ρύθμιση του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, με την οποία παρατάθηκε η ημερομηνία μετάκλησης εργατών για απασχόληση στον αγροτικό τομέα, έως 31 Μαρτίου 2023, η οποία αρχικά έληγε στο τέλος του περασμένου Σεπτεμβρίου.

Οι υπόλοιπες διαδικασίες, συνέχισε ο αντιπεριφερειάρχης, παραμένουν ως ίσχυαν, δηλαδή οι εργοδότες μπορούν να αιτηθούν μετάκληση για χρονικό διάστημα 3 μηνών με δυνατότητα παράτασης για άλλους 3 μήνες. Η ίδια διαδικασία καλύπτει και τους παρατύπως διαμένοντες εργάτες τρίτων χωρών, ενώ οι ενδιαφερόμενοι εργοδότες μπορούν να καταθέσουν τα αιτήματά τους μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας https://portal.immigration.gov.gr/aitiseis-metaklisis-ergodoton.

Βιασμός 12χρονης: «Η οικογένεια του Μίχου έδωσε 50.000€ στον Κούγια για να τον αναλάβει» Κούγιας: «Ουδέποτε δήλωσα ότι αρνήθηκα να αναλάβω»

Previous article

Δωρεάν στειρώσεις και εμβολιασμοί δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς με κοινωνικά κριτήρια

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.