1_ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Για τυπικούς λόγους είναι κλειστή η διώρυγα δεν γίνονται εργασίες – Γιατί αναγκάστηκε η ΑΕΔΙΚ να την κλείσει

0

Προβληματισμό έχει προκαλέσει η απόφαση να κλείσει η διώρυγα, καθώς δημιούργησε σημαντικά προβλήματα στον προγραμματισμό των εταιρειών ναυσιπλοΐας. Το παράδειγμα με το φέρυ μποτ που έχει αγκυροβολήσει στο Ρίο και δεν έχει μετακινηθεί ακόμα είναι το πιο χαρακτηριστικό και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η πλοιοκτήτρια εταιρεία είναι σε συνεννοήσεις με το υπουργείο προκειμένου να εξασφαλίσει τις απαραίτητες άδειες για να περάσει, κατ’ εξαίρεση.

Άτυπος σύμμαχος της εταιρείας στην προσπάθειά της αυτή είναι ο ανάδοχος του έργου, ο οποίος δεν έχει ξεκινήσει και πάλι τις εργασίες μέσα στο κανάλι, παρά το γεγονός πως έχει κλείσει εδώ και μία εβδομάδα. Άρα μπορούν να γίνουν ακόμη κάποιες διελεύσεις

Οι πληροφορίες του Korinthia.net.gr αναφέρουν ότι η απόφαση για το κλείσιμο της διώρυγας δεν ήταν της ΑΕΔΙΚ, αλλά του υπουργείου, προκειμένου να τηρηθεί -έστω και τυπικά- το χρονοδιάγραμμα της σύμβασης.

Σύμφωνα με την σύμβαση η διώρυγα έπρεπε να παραδοθεί στον “Άκτορα” στις 4 Οκτωβρίου, άσχετα με τις προθέσεις της εταιρείας για τις εργασίες που θα συντελούνταν. Αν η διώρυγα δεν έκλεινε και δεν τηρείτο το χρονοδιάγραμμα της σύμβασης θα υπήρχε ο κίνδυνος από την πλευρά του εργολάβου να εγερθούν ζητήματα που να αφορούν την παράταση του έργου, κάτι που η πλευρά του υπουργείου θέλει να αποφύγει.

 

12 Οκτωβρίου 1944: Η Αθήνα και ο Πειραιάς απελευθερώνονται από τους Γερμανούς

Previous article

Δήμος Κορινθίων: Συνεδρίασε για την αντιμετώπιση & διαχείριση σεισμών – Πρόληψη ή Ξέρουν κάτι και δεν το λένε;

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.