1_ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Αυτές είναι οι έξι παράνομες χωματερές που έκλεισαν στην Κορινθία

0

Άλλες εννέα παράνομες χωματερές (ΧΑΔΑ) απάλειψε η χώρα μας μέσα στο 2022 και από αυτές οι έξι είναι στην Κορινθία και συνδέονται με την έναρξη της ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων από τον περασμένο Μάιο. Πρόκειται για δύο ΧΑΔΑ στο Λουτράκι, δύο στην Κόρινθο και από μία στους Δήμους Νότιας Νεμέας και Βέλου Βόχας. Άλλοι δύο ΧΑΔΑ έκλεισαν σε Κυνουρία και Τρίπολη.

Πλέον οι εναπομείναντες ΧΑΔΑ που επισύρουν πρόστιμα μειώθηκαν σε 33 και κανένας από αυτούς δεν είναι στην Κορινθία και ευρύτερα στην Πελοπόννησο.

Το επόμενο βήμα, το οποίο, ωστόσο, αναμένεται να καθυστερήσει στην υλοποίησή του είναι η αποκατάσταση των ΧΑΔΑ. Για την Κόρινθο ειδικά το πρόβλημα είναι μεγάλο με δεδομένο πως εδώ και πολλά χρόνια έχει κλείσει ο ΧΑΔΑ στο Πεδίο Βολής ωστόσο δεν έχει γίνει ούτε μισό βήμα στην κατεύθυνση της ανάπλασής του.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από το 2009 ο δήμος Κορινθίων έχει αποδεχτεί με ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου (140/10-04-2009) να γίνει στον ΧΑΔΑ του Πεδίου Βολής οικολογικό, ενεργειακό και εκπαιδευτικό πάρκο ταυτόχρονα με την πλήρη ανάπλασή του καθώς και την δημιουργία μονάδας δημιουργίας κομπόστ. Αλλά, 13 χρόνια μετά, παραμένουμε στο ίδιο σημείο.

Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων: 500.000,00€ από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τη «Βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις»

Previous article

Μεγάλη Αστυνομική επιχείρηση στον Δ. Σικυωνίων – Βρήκαν Ναρκωτικά, Όπλα & Αρχαία

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.