4_ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέα επίθεση Βασιλακόπουλου: «Χαζοί όσοι δεν εμβολιάστηκαν – Δεν θα έχουμε υποχρεωτικότητα λόγω εκλογών»

0

Με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς κατά των ανεμβολίαστων «ξαναχτύπησε» ο Βασιλακόπουλος

Με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για τους ανεμβολίαστους, «ξαναχτύπησε» ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, μιλώντας σε συνέντευξη στον Focus Fm.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι οι φωνές γιατρών που ήταν αντίθετες ή επιφυλακτικές με τον εμβολιασμό, ήταν «γραφικές»: «Κατανοείτε ότι η ιατρική κοινότητα θα πρέπει να αντιμετωπίζεται στην πλειοψηφία της. Το να υπάρχουν μεμονωμένες γραφικές φωνές, οι οποίες χαλάνε τη συνολικότερη εικόνα, είναι αναμενόμενο. Η ιατρική μαθαίνει με τα πειράματα και τις εργασίες, δεν μαθαίνει με τη φαντασία ούτε με την έμπνευση. Η τεράστια πλειοψηφία όλων των ειδικοτήτων, είπε τα λογικά πράγματα και αυτά που ήταν ιατρικώς αποδεδειγμένα. Συμφωνώ ότι υπήρξαν φωνές αντίθετες, παραπλανητικές, άνθρωποι που πίσω από τα λεγόμενά τους είχαν άλλες επιδιώξεις, αλλά αυτό δεν χαλάει τη μεγάλη εικόνα. Η μεγάλη εικόνα είναι οτι οι γιατροί βγήκαν μπροστά και όχι μόνο. Πήραν και μέρος της δυσαρέσκειας της κοινωνίας για το κακό που τη βρήκε. Δε φταίμε εμείς οι γιατροί που υπήρξε ο κορωνοϊός» ανέφερε.

Αναφορικά με τους ισχυρισμούς για δημιουργία της ανοσίας της αγέλης, παρά το γεγονός ότι υπήρχαν έρευνες που θα κατέγραφαν ότι δεν θα ήταν δυνατό να επιτευχθεί, ο κ. Βασιλακόπουλος απάντησε:

«Αν είχαμε τη δυνατότητα να εμβολιάσουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα όλο τον κόσμο ώστε να επιτευχθεί γρήγορα ανοσία της αγέλης, πριν προλάβει ο ιος να αλλάξει, θα μπορούσαμε να το έχουμε πετύχει. Τώρα, εμβολιάστηκε ένα σημαντικό ποσοστό του συνολικού πληθυσμού του κόσμου-περίπου το 65%- νόσησαν και πάρα πολλοί άλλοι, συνεισφέροντας με αυτό τον τρόπο σε σημαντικό ποσοστό στην ανοσία της αγέλης. Γι΄αυτο και βλέπετε κάθε καινούργιο επιδημικό κύμα που έρχεται, δεν αφήνει το ίδιο αποτύπωμα που άφηναν τα προηγούμενα. Εάν δεν είχαμε εμβολιαστεί καθόλου, τι θα είχε συμβεί; Θα είχαμε θρηνήσει εκατομμύρια νεκρούς παραπάνω. Αυτό θα το ήθελε η κοινωνία,για ποιο λόγο; Για να αποφύγει να κάνει ένα εμβόλιο; Ποιο είναι το κακό που έκανε το εμβόλιο”;

Απαντώντας στην ερώτηση για το κατά πόσο γνωρίζουμε ότι δεν θα υπάρξουν παρενέργειες του εμβολίου σε βάθος χρόνου, ο ίδιος υποστήριξε: «Κανένα εμβόλιο δεν κάνει παρενέργειες πολλά χρόνια μετά, γιατί το εμβόλιο είναι μία παροδική διέγερση του ανοσοποιητικού μας συστήματος, δεν είναι μία μόνιμη και το εμβόλιο είναι πολύ μικρότερη διέγερση, γιατί είναι απέναντι σε ένα αντιγόνο, απ’ότι είναι η ίδια η νόσηση από τον κορωνοιο. Κάποιος φοβάται ότι χρόνια μετά το εμβολιο θα του κάνει κάποιο πρόβλημα. Υπάρχει έστω και ένας που να φοβάται ότι επειδή κόλλησε κορωνοϊό, χρόνια μετά θα έχει κάποιο πρόβλημα; Ούτε ένας. Καταλαβαίνετε πόσο παράλογος είναι αυτός ο φόβος;».

Μάλιστα, ο κ. Βασιλακόπουλος υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν θα συνεχίσει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό γιατί μπαίνουμε σε εκλογές: «Δεν θα πάμε σε υποχρεωτικότητα εμβολιασμού γιατί είναι προεκλογική περίοδος» ανέφερε.

Δημοφιλείς ειδήσεις  «Κλείνει ένας χρόνος χωρίς το χαμόγελο της»: Η ανάρτηση του συζύγου της Φώφης Γεννηματά

Επιπλέον, έκανε σύγκριση ανάμεσα στον υποχρεωτικό εμβολιασμό, με την υποχρεωτικότητα στα παιδικά εμβόλια, με τον δημοσιογράφο Στέφανο Δαμιανίδη, να απαντάει ότι το βασικό πρόγραμμα εμβολιασμού στα παιδιά, δεν είναι υποχρεωτικό.

«Η υποχρεωτικότητα, δεν είναι ιατρική απόφαση. Είναι απόφαση του κράτους με βάση το πόσο χρήσιμο είναι κάτι και απαραίτητο να γίνεται ή όχι. Η δική μου άποψη είναι ότι θα έπρεπε να εμβολιαστεί υποχρεωτικά το 100% του ελληνικού πληθυσμού. Όποιος δεν καταλαβαίνει το καλό για τον εαυτό του και την κοινωνία ναι, υποχρεωτικά. Με το εμβόλιο περιορίσαμε τη μετάδοση του ιού και σώσαμε χιλιάδες, εως εκατομμύρια ζωές. Το ζήτημα είναι να αποδείξουμε με την κουβέντα ότι ήταν άχρηστος ο εμβολιασμός; Αυτό δε γίνεται γιατι από τότε που υπήρξαν τα εμβόλια, καταφέραμε και μειώσαμε τη θνητότητα».

Μάλιστα, ο ίδιος χαρακτήρισε χαζούς όσους υγειονομικούς δεν εμβολιάστηκαν: «Ένα εκπαιδευτικός ο οποίος παρά το ότι έχει σπουδάσει, δεν έχει την ευθυκρισία να καταλάβει τι είναι σωστό να κάνει και τι δεν είναι και δεν μπορεί να ακούσει τα προτάγματα της επιστημονικής κοινότητας, πως μπορεί να αναλύσει σωστά άλλα πράγματα; Αν δε σας αρέσει η λογική μου, λυπάμαι, να απολογηθώ. Είναι η ίδια λογική που μου λέτε για τον ανεμβολίαστο υγειονομικό. Για να μην εμβολιάζεται ενας υγειονομικός, δεν καταλαβαίνει Χριστό, από τα επιστημονικά δεδομένα. Πως θα καταλάβει το θέμα της υπέρτασης; Θα πάθει μετάλλαξη ο εγκέφαλός του και θα γίνει έξυπνος; Δικαίωμα στη χαζομάρα έχουν όλοι. Να είσαι υγειονομικός και να μην έχεις κάνει το εμβόλιο; Η επιεικής έκφραση είναι ότι είναι χαζος. Είναι αυταπόδεικτο. Σας ενοχλεί η αλήθεια; Θα ήθελα να ρωτήσω, πως αυτός ο μεροκαματιάρης άνθρωπος, αντέχει 13 μήνες χωρίς δουλειά. Ελάχιστο ποσοστό των γιατρών δεν έχουν εμβολιαστεί. Όλοι οι άλλοι όντας βλάκες, πήγαν κι εμβολιάστηκαν» είπε μεταξύ άλλων.

 

Πηγή: newsbreak.gr

Χρίστος Δήμας: Η νέα επένδυση της Google στην Ελλάδα είναι ύψιστης σημασίας

Previous article

Αννίβας Παπακυριάκος: “Κατανοούμε την άγνοιά σας, αλλά η παραπληροφόρηση έχει και όρια!

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.