ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ: Δολιοφθορά η πτώση της κολώνας στο 11ο δημοτικό σχολείο

0

Σε δολιοφθορά αποδίδει ο δήμος Κορινθίων την πτώση της κολώνας στην αυλή του 11ου δημοτικού σχολείου που απασχόλησε την δημόσια συζήτηση ειδικά στα social media, με αναρτήσεις συμβούλων της μειοψηφίας.

Θυμίζουμε ότι πολίτες και γονείς μαθητών του σχολείου ανάρτησαν φωτογραφίες με τον πεσμένο στύλο.

Η ανακοίνωση του δήμου κάνει σαφή αναφορά σε δολιοφθορά και σημειώνει χαρακτηριστικά ότι “ο καθημερινός τακτικός έλεγχος δεν είχε δείξει κανένα απολύτως πρόβλημα ούτε στην συγκεκριμένη κολώνα ούτε και στις άλλες 4“.

Διαβάστε την ανακοίνωση του δήμου

Έσπευσαν σύμβουλοι της μειοψηφίας να ψέξουν το δήμο Κορινθίων και να τον εγκαλέσουν για επικινδυνότητα στην οποίαν θέτει την ασφάλεια των μαθητών στα σχολεία εκμεταλλευόμενοι περιστατικό στο 11ο δημοτικό σχολείο.

Ακολουθώντας την πάγια πλέον τακτική της παραπληροφόρησης και της μισής αλήθειας, δημιούργησαν κλίμα δήθεν αδιαφορίας του δήμου, αποκρύπτοντας τα πραγματικά γεγονότα;

Δεν τα ήξεραν; Αν ναι, όφειλαν πριν δημοσίως τοποθετηθούν να ενημερωθούν ώστε υπεύθυνα να μιλήσουν στους πολίτες.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ για το περιστατικό της πτώσης του στύλου στον προαύλιο χώρο του 11ου δημοτικού σχολείου, σύμφωνα με τον ίδιο τον διευθυντή του σχολείου ΔΕΝ ΠΡΟΗΛΘΕ από αμέλεια σε τεχνικές εργασίες ή ελέγχους αλλά σε δολιοφθορά!

Όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά ο καθημερινός τακτικός έλεγχος δεν είχε δείξει κανένα απολύτως πρόβλημα ούτε στην συγκεκριμένη κολώνα ούτε και στις άλλες 4.

Ο Διευθυντής αναφέρει πως στο σχολείο, στην διάρκεια του καλοκαιριού, εισέρχονταν εξωσχολικές ομάδες κυρίως τις βραδινές ώρες προκαλώντας φθορές και αφήνοντας ακαθαρσίες. Μάλιστα προσφάτως αφαίρεσαν από σημείο της περίφραξης τμήμα από σιδερένια κάγκελα μήκους 1.5 μέτρου. Στην «δραστηριότητα τους» καταγράφονται ζημιές στο θυροτηλέφωνο και το γραμματοκιβώτιο, σπάσιμο τζαμιών , καταστροφή τοίχων με μπογιές και σπρέι ενώ παλαιότερα είχαν σπάσει πολλά από τα κεραμίδια καθώς και μια από τις δυο μεγάλες μπασκέτες που διαθέτει το σχολείο.

Το βράδυ που η κολώνα έπεσε στον αύλιο χώρο, όπως αναφέρει ο Διευθυντής του σχολείου, είχε ενημερωθεί για νέα είσοδο αυτών των ομάδων στο χώρο από την πρόεδρο του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων η οποία διαμένει δίπλα στο σχολείο και παρατήρησε την είσοδο.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε άμεσα ο Δήμαρχος, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Σπύρος Ζαχαριάς ,ο Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής Μιχάλης Κλεπετσάνης και βεβαίως η Τεχνική Υπηρεσία του δήμου και ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Πούρος. Πραγματοποιήθηκε αυτοψία και υπήρξε άμεση αποκατάσταση ενώ ελέγχθηκαν και οι έτερες τρείς κολώνες για τυχόν δολιοφθορές και σε αυτές. Η μέριμνα μας είναι συνεχής και αποδεδειγμένη. Η συνεργασία των σχολείων με την δημοτική αρχή άριστη. Δεν αποτελούν πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης και εκμετάλλευσης

Τι θα γίνει με το Καζίνο Λουτρακίου; Yπάρχει Κίνδυνος πτώχευσης;

Previous article

Ξυλοκάστρο Συνελήφθη στα Τρίκαλα 21χρονος για αρπαγή της ανήλικης αγαπημένης του

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.