2_ΕΛΛΑΔΑ

Σταμάτης Κόκοτας: Το τελευταίο αντίο στον σπουδαίο τραγουδιστή – Φωτογραφίες και βίντεο από την κηδεία

0

Συγγενείς, φίλοι και θαυμαστές αποχαιρετούν σήμερα τον μεγάλο τραγουδιστή Σταμάτη Κόκοτα που έφυγε από τη ζωή την Κυριακή 2/10 στα 85 του. Η κηδεία του γίνεται με δαπάνη του δήμου Ζωγράφου στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης καθώς ο τραγουδιστής ήταν κάτοικος της περιοχής αλλά και παλιός δημοτικός σύμβουλος.

Ανάμεσα σε εκείνους που έχουν στείλει στεφάνια είναι ο Δημήτρης Κοπελούζος, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, η ΠΑΕ Ολυμπιακός, ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Ποιος ήταν ο Σταμάτης Κόκοτας

Ο Σταμάτης Κόκοτας γεννήθηκε στην Αθήνα, στις 23 Μαρτίου 1937, ενώ Είχε σημαντική δισκογραφική παρουσία κατά τη διάρκεια των δεκαετιών του 1960 και 1970.

 

Συνεργάστηκε με ορισμένους από τους σημαντικότερους Έλληνες συνθέτες της εποχής, όπως οι Σταύρος Ξαρχάκος, Δήμος Μούτσης, Απόστολος Καλδάρας, Γιώργος Χατζηνάσιος, Γιάννης Σπανός, Γιώργος Ζαμπέτας, Αντώνης Κατινάρης, Χάρης Λυμπερόπουλος, Βαγγέλης Πιτσιλαδής, Λυκούργος Μαρκέας κι ο Ανδρέας Καραγιαννόπουλος.

Η δισκογραφία του:

  • 1966 – Ένα μεσημέρι (μουσική Σταύρος Ξαρχάκος)
  • 1967 – Όνειρο απατηλό
  • 1968 – Κόκοτας
  • 1968 – Κάποιο Καλοκαίρι (μουσική Δήμος Μούτσης)
  • 1968 – Επιλογή
  • 1968 – Χρώματα (μουσική Σταύρος Ξαρχάκος)
  • 1969 – Ένα Χαμόγελο (μουσική Δήμος Μούτσης)
  • 1969 – Κόσμε Αγάπη Μου (μουσική Σταύρος Ξαρχάκος)
  • 1969 – Μαζί με τον Σταμάτη
  • 1970 – Ξαρχάκος + Κόκοτας (μουσική Σταύρος Ξαρχάκος)
  • 1971 – Χαλάλι σου ζωή (μουσική Λυκούργος Μαρκέας)
  • 1971 – Σταμάτης Κόκοτας
  • 1972 – Μικρές ώρες (μουσική Γιώργος Κατσαρός)
  • 1972 – 4-5-3 (μουσική Γιώργος Χατζηνάσιος)
  • 1972 – 12 Φύλλα της καρδιάς
  • 1973 – Μέρες αγάπης (μουσική Γιάννης Σπανός)
  • 1973 – Διαδρομή (μουσική Γιώργος Χατζηνάσιος)
  • 1973 – Νο 4
  • 1973 – Τα ωραία του Τσιτσάνη (μουσική Βασίλης Τσιτσάνης)
  • 1973 – Παλιά μεράκια
  • 1974 – Νο 5 – Εγώ και ο έρωτας
  • 1974 – Συναναστροφές (μουσική Αντώνης Κατινάρης)
  • 1975 – Μια ζωγραφιά (μουσική Χάρης Λυμπερόπουλος)
  • 1975 – Θα συναντηθούμε (μουσική Βαγγέλης Πιτσιλαδής)
  • 1977 – Τελευταία νύχτα (μουσική Απόστολος Καλδάρας)
  • 1978 – Θα σου χρωστώ (μουσική Γιώργος Χατζηνάσιος)
  • 1979 – Με αγάπη Σταμάτης
  • 1980 – Το διάταγμα… και άλλα (μουσική Γιώργος Ζαμπέτας)
  • 1980 – Ο Σταμάτης Κόκοτας τραγούδα για όλους Απόστολο Καλδάρα
  • 1983 – Για πάντα
  • 1984 – Καρδιά παραπονιάρα
  • 1985 – Τσιτσάνης-Θεοδωράκης-Κόκοτας– Ανέκδοτα τραγούδια
  • 1987 – Κάθε τραγούδι μου για σένα
  • 1988 – Ένας καλεσμένος
  • 1989 – Ευτυχώς υπάρχουν και τα όνειρα
  • 1990 – Θα μείνει η αγάπη μας
  • 1993 – Οι διπλοπενιές
  • 1994 – Για σας τα διάλεξα
  • 2002 – Αυτά που ήθελα να πω
  • 2002 – Μια ζωή…(μουσική Ανδρέας Καραγιαννόπουλος)
  • 2003 – Τραγουδά Βασίλη Τσιτσάνη
  • 2003 – Τραγουδά Γιώργο Μητσάκη
  • 2019- Όλα για μένα είσαι εσύ

Ήταν ο αγαπημένος τραγουδιστής του Αριστοτέλη Ωνάση, ενώ εκτός από τη φωνή του είχε γίνει γνωστός και για τις ιδιαίτερες φαβορίτες του.

Μάλιστα, είχε αποκαλύψει ότι του είχαν προσφέρει ένα μεγάλο χρηματικό ποσό για να ξυρίσει τις φαβορίτες του, αλλά αυτός αρνήθηκε. «Μου έδιναν 50 εκατομμύρια δραχμές, ήταν πολλά λεφτά τότε, αλλά τους είπα, σας ευχαριστώ πολύ, αλλά χτυπήσατε λάθος πόρτα», είχε δηλώσει.

Έναρξη κατηχητικών σχολείων & κατηχητικών εσπερινών συνάξεων νέων και ενηλίκων στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου στο Λουτράκι

Previous article

Σκέψεις για αλλαγή του ωραρίου λειτουργίας καταστημάτων – θα κλείνουν μία ώρα νωρίτερα και θα ανοίγουν μία ώρα αργότερα

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.