ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έσοδα ρεκόρ στον τουρισμό είχε φέτος η Πελοπόννησος

0

Ρεκόρ σε έσοδα στον τομέα του τουρισμού παρουσίασε η Πελοπόννησος, κατά το πρώτο εξάμηνο του φετινού χρόνου, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε η Τράπεζα της Ελλάδος.

Συγκεκριμένα, τα έσοδα το πιο πάνω χρονικό διάστημα ανήλθαν σε 167.200.000 ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 11,6% σε σχέση με τα έσοδα του 2019 (τελευταία χρονιά που η τουριστική περίοδος ήταν ανοιχτή και χωρίς περιορισμούς), οπότε και είχαμε εισπράξεις ρεκόρ.

Θα πρέπει να σημειωθεί ακόμα ότι, σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδας, παρουσιάζει αύξηση επίσης και το ποσοστό των ταξιδιωτικών εσόδων της Περιφέρειας Πελοποννήσου επί του συνόλου των εσόδων της χώρας δεδομένου ότι στην Περιφέρεια Πελοποννήσου εμφανίζεται να εισρέει το 3,16% των ταξιδιωτικών εσόδων της Ελλάδας. Την προηγούμενη φορά που το αντίστοιχο ποσοστό είχε ξεπεράσει το 3% ήταν το 2016.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, τα περισσότερα χρήματα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου δαπανήθηκαν από τους Γερμανούς επισκέπτες της με τους Βρετανούς, τους Αμερικανούς και τους Γάλλους να έπονται.

Η Πυροσβεστική προειδοποιεί: “Μην αναβετε φωτιές, δεν έχει λήξει ακόμη η αντιπυρική περίοδος”

Previous article

Τι λένε οι γονείς για τα προβλήματα στα σχολεία της Περαχώρας

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.