1_ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Χωρίς τηλεόραση παραμένουν τα ορεινά χωριά του Φενεού

0

Χωρίς τηλεόραση παραμένουν, εν έτει 2022, κάτοικοι των χωριών του Φενεού και ειδικότερα του Μεσινού. Οι κάτοικοι είναι σε απόγνωση και τονίζουν ότι εδώ και ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ υπάρχει το πρόβλημα (πάγωμα οθόνης), όχι μόνο στα κανάλια της τηλεόρασης αλλά και στα τηλέφωνα (κινητά & σταθερά).

Αυτό συμβαίνει σε κάθε κακοκαιρία και όχι μόνο, διότι το ψηφιακό σήμα δεν φτάνει λόγω της μορφολογίας του εδάφους, σε όλο τον Φενεό, ενώ οι τοπικοί αναμεταδότες είτε έχουν διακοπεί είτε παρουσιάζουν συχνά τεχνικά προβλήματα, είτε ξηλωθήκαν γιατί τις είχε κατασκευάσει κάποτε ο Σύλλογος Μεσινού!

Καλώς ή κακώς, η μόνη συντροφιά για τους ηλικιωμένους κατοίκους των απομακρυσμένων, ορεινών χωριών είναι η τηλεόραση. Μόνο που ακόμη και σήμερα υπάρχουν χωριά στα οποία δεν υπάρχει λήψη καναλιών στους τηλεοπτικούς δέκτες, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων του Φενεού, ενώ εδώ και καιρό δεν “παίζει” ούτε ένα ιδιωτικό, τηλεοπτικό κανάλι, παρά μόνο τα κρατικά -κι αυτά με τις ..ώρες τους!

Ούτε λόγος για τα τοπικά κορινθιακά …
Είναι γεγονός ότι η ψηφιοποίηση του τηλεοπτικού σήματος επέφερε προβλήματα σε κάποιες περιοχές, στις οποίες έκλεισαν οι τοπικοί αναλογικοί αναμεταδότες. Οι τηλεοπτικοί πάροχοι και η Αυτοδιοίκηση ας δουν το θέμα. Γιατί, όπως φαίνεται, ακόμη και τα προγράμματα κάλυψης “λευκών περιοχών” δεν αρκούν για τηλεοπτική λήψη παντού.

Έξι χρόνια μετά την ψηφιακή μετάβαση της ελεύθερης τηλεόρασης και σχεδόν δύο χρόνια από την ψήφιση του νόμου για την πλήρη κάλυψη των προβληματικών περιοχών της χώρας με κρατική επιδότηση, η Digea «αδυνατεί» να καλύψει τα αιτήματα των κατοίκων σε πολλούς δήμους! Εκτός από την Digea, στο πρόγραμμα επιδότησης, συνολικού ύψους 8 εκατ. ευρώ, μετείχε και η Cosmote, με την Digea να προσφέρει οκτώ χρόνια τηλεοπτικής κάλυψης και την Cosmote μόνο δύο.

Για τον λόγο αυτό, οι κάτοικοι πολλών δήμων επέλεξαν να ζητήσουν να ενταχθούν στην Digea, η οποία, όμως, απαίτησε να υπάρχουν τουλάχιστον 547 κάτοικοι ανά προβληματική περιοχή, κάτι που, όπως αποδεικνύεται πλέον, δεν μπορεί να γίνει για πολλά χωριά της χώρας αφού δεν έχουν τόσο πληθυσμό…

Την έντονη διαμαρτυρία του για τα σημαντικά προβλήματα στην αναμετάδοση των προγραμμάτων των τηλεοπτικών σταθμών στα όρια του τ. Δήμου Φενεού, εκφράζει το σωματείο ΦΕΝΕΩΝ/ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΒΗΜΑ ΦΕΝΕΟΥ με επιστολή που απέστειλε στον Υπουργό Επικρατείας υπεύθυνο για τα ραδιοτηλεοπτικά..

«Κύριε Υπουργέ, Γνωρίζετε βέβαια ότι, με την ψηφιοποίηση του τηλεοπτικού σήματος, έχουν δημιουργηθεί πλείστα όσα προβλήματα σχετικά με την τηλεοπτική κάλυψη, σε όλη τη χώρα. Δυστυχώς, τα προβλήματα αυτά είναι πλέον οξύτατα στην περιοχή του τ.Δήμου Φενεού, όπου περίπου το 55% της έκτασης βρίσκεται χωρίς τηλεοπτικό σήμα, τόσο των κρατικών όσο και των ιδιωτικών καναλιών, με ό,τι τούτο συνεπάγεται.

Δεν μας διαφεύγει η σχετική θέση της ΕΕΤΤ, σύμφωνα με την οποία δεν επιτρέπεται η τοποθέτηση τηλεοπτικών αναμεταδοτών. Όμως, οι εύλογες αντιδράσεις χιλιάδων δημοτών μας που αδυνατούν να δουν τηλεόραση, μας έχει πολύ έντονα προβληματίσει.

Έτσι, σήμερα ο Φενεάτης τηλεθεατής βρίσκεται μπροστά σε ένα πλήρες αδιέξοδο και ένα μεγάλο ερώτημα, με βάση ποιου δικαιώματος θα στερηθεί της υποχρέωσης να βλέπει τηλεόραση, ακόμα και τα κρατικά κανάλια για τα οποία καταβάλλει μηνιαίως τα γνωστά τέλη ΕΡΤ.

Απευθυνόμαστε σε σας, και παρακαλούμε να επιληφθείτε προσωπικά του προβλήματος, ώστε με νόμιμο τρόπο να εξασφαλιστεί η αναγκαία τηλεοπτική κάλυψη σε όλη την επικράτεια του τ. δήμου Φενεού.

Επειδή το πρόβλημα είναι εξαιρετικά σοβαρό, αναμένουμε την άμεση εκδήλωση του ενδιαφέροντός σας».

 

PHGH: εφημερίδα ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΒΗΜΑ ΦΕΝΕΟΥ

Δωρέαν πρόγραμμα γυναστικής στο Κλειστό Γυμναστήριο Δερβενίου.

Previous article

Αστυνομικοί του ΑΤ Ξυλοκάστρου εξιχνίασαν 11 κλοπές & Συνέλαβαν 3 που είχαν ρημάξει τους καταλύτες στην περιοχή

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.