ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Μ. Δημοπούλου: «Θέλουμε δήμους-πρότυπα στα σχέδια προστασίας των ζώων συντροφιάς»

0

Η ειδική γραμματέας του Υπουργείου εσωτερικών για την προστασία των ζώων συντροφιάς Μαριάνθη Δημοπούλου έκανε εκτενή ενημέρωση στη σύσκεψη στο δημαρχείο Κορινθίων για τους νέους νόμους πάνω στο θέμα, τις προτεραιότητες και τις κινήσεις της κυβέρνησης σε όσα συμβαίνουν γενικά στη χώρα.

Ως βασικά κομμάτια σωστής αντιμετώπισης όρισε τις καμπάνιες από τους δήμους για την επαρκή ενημέρωση των πολιτών, τις στειρώσεις, τη σήμανση στα ζώα, την καταγραφή και τον έλεγχο.

Εξέφρασε αρχικά τη χαρά της, που άρχισε τις συσκέψεις με δήμους από την Κόρινθο και μεταξύ άλλων ανέφερε: «Θα έλεγα ότι το πρόβλημα δεν είναι τα αδέσποτα αλλά η διαχείρισή τους. Ασχολήθηκα 30 χρόνια ενεργά με τον εθελοντισμό για την προστασία των ζώων και το γνωρίζω καλά.

Δεν φύτρωσαν τα αδέσποτα σε αυτή τη χώρα και δεν έπεσαν από τον ουρανό. Είναι αποτέλεσμα από γέννες σε σπίτια, από εγκαταλείψεις, από παράνομο εμπόριο που είναι διαδεδομένο στη χώρα μας.

Η οικονομική κρίση παίζει μεγάλο ρόλο και πολλές οικογένειες έδωσαν τα ζώα τους. Ο κάθε δήμος μπορεί να βοηθήσει άπορες οικογένειες σε αυτό. Επίσης, ο νόμος 4830 επιτρέπει στους εθελοντές να διαχειρίζονται ζώα.

Μπορεί να φαίνεται ουτοπικό αλλά θα θέλαμε σαν ειδική γραμματεία να δημιουργήσουμε δήμους-πρότυπα στην αντιμετώπιση του μεγάλου αυτού προβλήματος. Η ελληνική επαρχία και όχι μόνο έχει πολλά θέματα κακοποίησης, είναι καθημερινό πλέον το φαινόμενο. Και είμαστε εδώ να το διαχειριστούμε σωστά και όταν ένα ζώο πρέπει να αλλάξει περιβάλλον να υπάρχει αναδοχή και σε οικογένειες

Θέλουμε και την ελληνική αστυνομία να είναι δίπλα σε κάθε πολίτη και στον δήμο. Βλέπω ότι ο δήμος Κορινθίων έχει καλές συνεργασίες και χαίρομαι πολύ. Η σύσταση της ειδικής γραμματείας από τον ίδιο τον πρωθυπουργό αποδεικνύει την ευαισθησία στο ζήτημα».

Υπο έλεγχο η φωτιά στην Περαχώρα

Previous article

Δήμος Βέλου- Βόχας: Μουσική παράσταση στο θέατρο Πουλίτσας.

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.