ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ακρίβεια – Λαϊκές: Αγωνία για το κόστος παραγωγής – Μάχη να συγκρατηθούν οι τιμές

0

Το κόστος παραγωγής έχει αυξηθεί πάνω από 50%, σύμφωνα με τον κ. Δημήτρη Ρουμελιώτη, μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Παραγωγών Λαϊκών Αγορών.

Μιλώντας στο Newsbomb, ο κ. Δημήτρης Ρουμελιώτης, μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Παραγωγών Λαϊκών Αγορών, τόνισε ότι οι τιμές των προϊόντων δεν έχουν αυξηθεί τόσο όσο το κόστος παραγωγής.

 

«Αν συνεχιστεί αυτό, θα είναι πολύ κακό, γιατί δεν θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε το κόστος καλλιέργειας και ο κόσμος δεν αντέχει μεγαλύτερη αύξηση», είπε.

Σημείωσε, επίσης, ότι οι τιμές στα προϊόντα έχουν αυξηθεί μόνο ένα 10-20%, ενώ το κόστος παραγωγής έχει αυξηθεί πάνω από 50%. Χαρακτηριστικά, τα λιπάσματα από 30 ευρώ έχουν φτάσει να κοστίζουν 70-80 ευρώ, ενώ οι τιμές στους πάγκους των λαϊκών δεν έχουν καν διπλασιαστεί.

Ο κ. Ρουμελιώτης τόνισε ότι αν δεν μπορούν να καλύψουν το κόστος καλλιέργειας θα σταματήσει η παραγωγή. «Αν δεν αλλάξει κάτι με τις αυξήσεις, θα υπάρξει πρόβλημα.»

Σε ό,τι αφορά τον κόσμο, ανέφερε ότι ψωνίζουν πολύ περιορισμένα και με μέτρο, καθώς δεν έχουν χρήματα. Οι πολίτες έχουν μειώσει τις ποσότητες που ψωνίζουν για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν την ακρίβεια.

Παρασκευή με βροχές και χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες – Η πρόγνωση για το Σαββατοκύριακο

Previous article

Ακυρώθηκε το διεθνές τουρνουά βετεράνων του Λουτρακίου Η ανακοίνωση της ΕΦΟΕπΑ.

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.