ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Είναι τελικό: Αυτές θα είναι οι επιδοτήσεις από την 1η Οκτωβρίου

0

Ένα νέο μοντέλο κλιμακωτής επιδότησης θεσπίζεται από την 1η Οκτωβρίου για τα νοικοκυριά. Συγκεκριμένα δημιουργούνται τρεις κλίμακες επιδοτήσεων. Η επιδότηση αφορά σε όλες τις παροχές κύριας και μη κύριας κατοικίας, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια.

Συγκεκριμένα:

  • Για μηνιαίες καταναλώσεις ως 500 κιλοβατώρες απορροφάται το 90% της αύξησης και η επιδότηση φτάνει τα 436 ευρώ ανά μεγαβατώρα. Αυτό αφορά το 90% των νοικοκυριών στην Ελλάδα.
  • Από 501-1000 κιλοβατώρες απορροφάται το 80% της αύξησης με επιδότηση 386 ευρώ ανά μεγαβατώρα. Αν, όμως, ένα νοικοκυριό μειώσει κατά 15% τη μέση ημερήσια κατανάλωσή του σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή, τότε η επιδότηση αυξάνεται κατά 50 ευρώ ανά μεγαβατώρα.
  • Για πάνω από 1001 κιλοβατώρες απορροφούμε το 70% της αύξησης και η επιδότηση ανέρχεται στα 336 ευρώ ανά μεγαβατώρα. Αφορά μόλις το 2% των νοικοκυριών στην Ελλάδα. Και εδώ ισχύει η επιπλέον επιδότηση των 50% ανά μεγαβατώρα αν υπάρξει μείωση κατανάλωσης 15%.
  • Στα νοικοκυριά που είναι ενταγμένα στο κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο απορροφούμε όπως κάθε μήνα σχεδόν το 100% της αύξησης με επιδότηση τα 485 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Για τα επαγγελματικά τιμολόγια:

  • Για τους μη οικιακούς καταναλωτές, η επιδότηση για τις πρώτες 2.000 κιλοβατώρες τον Οκτώβριο ανέρχεται στα 398 ευρώ ανά μεγαβατώρα απορροφώντας το 80% της αύξησης.
  • Στους μη οικιακούς καταναλωτές που ξεπερνούν τις 2.000 κιλοβατώρες, χαμηλής, μέσης ή υψηλής τάσης, η επιδότηση ανέρχεται σε 230 ευρώ ανά μεγαβατώρα.
  • Για τους αγρότες, η επιδότηση είναι οριζόντια και ανέρχεται στα 436 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Βίλα Ypsilon: Το σπίτι στην Πελοπόννησο με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική

Previous article

Ιράν: Γυναίκες καίνε τις μαντίλες τους και κόβουν τα μαλλιά τους στις διαδηλώσεις για τον θάνατο της 22χρονης Μαχσά Αμινί – Δείτε βίντεο

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply