ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Κόρινθος: Η 25η Ιανουαρίου τοπική εορτή – Τι ισχύει για την αργία

0

Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Κορινθίων, τη Δευτέρα 19/9, η 25η Ιανουαρίου κάθε έτους, καθιερώνεται ως τοπική εορτή της Κορίνθου, για την ανάδειξη του ιστορικού γεγονότος της έδρας της προσωρινής διοίκησης της επαναστατημένης Ελλάδας σύμφωνα με την Εθνοσυνέλευση της Επιδαύρου.

Σύμφωνα με τα όσα γνωρίζουμε μέχρι τώρα, οι εκδηλώσεις θα λαμβάνουν χώρα στην Αρχαία Κόρινθο ενώ τον ίδιο μήνα θα συνεδριάζει στην περιοχή – συμβολικά – και το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Κορινθίων.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Κορινθίων, Βασίλης Νανόπουλος, οι συζητήσεις με το αρμόδιο υπουργείο έχουν πραγματοποιηθεί, ενώ οι τελικές αποφάσεις θα περιλαμβάνουν όλα όσα προβλέπονται για τις τοπικές εορτές.

Τι προβλέπεται

Στις περισσότερες των περιπτώσεων, οι τοπικές εορτές ανά την Ελλάδα συνοδεύονται από υποχρεωτικές τοπικές αργίες. Τα παραδείγματα είναι αρκετά, όπως η επέτειος της μυστικής συνέλευσης της Βοστίτσας (26-30 Ιανουαρίου 1821), ως δημόσια εορτή τοπικής σημασίας και ημέρα αργίας για το Δήμο Αιγιαλείας Νομού Αχαΐας ή η επέτειος της απελευθέρωσης του Δήμου Παιονίας από τον τουρκικό ζυγό το έτος 1912, ως δημόσια εορτή τοπικής σημασίας και ημέρα αργίας για το Δήμο Παιονίας Νομού Κιλκίς. Τα παραδείγματα δεν σταματούν εκεί, φυσικά, αλλά σημασία έχει να δούμε το πώς ακριβώς λειτουργούν οι τοπικές εορτές.

Άρα, λοιπόν, αν ακολουθηθεί ο ίδιος δρόμος στον δήμο Κορινθίων, στις 25 Ιανουαρίου κάθε έτους θα εορτάζεται το ιστορικό γεγονός της προσωρινής διοίκησης της επαναστατημένης Ελλάδας, σύμφωνα με την Εθνοσυνέλευση της Επιδαύρου. Παράλληλα με τις εκδηλώσεις η ημέρα αυτή θα αποτελεί και τοπική αργία.

Για να επισημοποιηθεί κάτι τέτοιο, βέβαια, απαιτείται η δημοσίευση του διατάγματος στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Στο Βραχάτι το Σάββατο η Μιμή Ντενίση, για τις Μνήμες από την Σμύρνη

Previous article

Πυρκαγιά σε όχημα στα διόδια του Ισθμού

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply