ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Βίλα Ypsilon: Το σπίτι στην Πελοπόννησο με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική

0

Δείτε τις φωτογραφίες και το σκεπτικό της κατασκευής

Βίλα Ypsilon. Πέρα από τη φύση και τα αξιοθέατα της που θα συναντήσει κανείς ταξιδεύοντας στην Ελλάδα, αυτά που σίγουρα τραβούν τα βλέμματα είναι τα κτήρια, οι πύργοι και τα σπίτια που δεσπόζουν σε πόλεις και χωριά και κάνουν την εμπειρία του ταξιδιού ακόμη πιο ξεχωριστή. Ακόμη και αν κάποιοι, επίσης, δεν τα δεις με τα μάτια σου, σίγουρα μπορεί να σε εντυπωσιάσουν που θα δεις και η ιστορία τους. Κάτι τέτοιο συμβαίνει και με την βίλα στην Πελοπόννησο που μπορείς βέβαια να δεις και από κοντά. Πρόκειται για ένα οίκημα 150 τετραγωνικών μέτρων που όμοιό του δεν υπάρχει στην Ελλάδα.

Βίλα Ypsilon: Το σπίτι στην Πελοπόννησο με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική

Η βίλα Ypsilonόπως είναι το όνομά της στη Μεθώνη, αποτελεί ένα πολύ ιδιαίτερο αρχιτεκτονική οικοδόμημα το οποίο δεν μοιάζει με τα συνηθισμένα σπίτια, ούτε με κοινές πολυτελείς βίλες. Το οίκημα βρίσκεται στην Μεθώνη και δίπλα στη θάλασσα έχοντας βέβαια θέα προς αυτήν. Η ξεχωριστή με την ιδιαίτερη αυτή αρχιτεκτονική βίλα περιλαμβάνει τρία υπνοδωμάτια και αντίστοιχα μπάνια. Όλο το σπίτι είναι minimal, μοιάζει να είναι το μισό κάτω από τη ενώ διαθέτει μοναδικό design με λευκούς τοίχους με τις τρύπες.

Η τζαμαρία έχει ημικύκλιο σχήμα και ένα ακόμη χαρακτηριστικό που κάνει την πολυτελή βίλα να ξεχωρίζει είναι οι αυλές της.

Η καθεμία αυλή είναι με τέτοιο τρόπο σχεδιασμένη και κατασκευασμένη ώστε να προσφέρει πάντα άνεση και ξεκούραση σε όποιον ζει στο σπίτι. Η δυτική αυλή που διαθέτει και την πισίνα σε σχήμα ματιού είναι σχεδιασμένη περισσότερο για το πρωί και το μεσημέρι, η ανατολική καλύτερη για να καθίσει κάποιος το μεσημέρι ενώ από την άλλη η νότια πλευρά είναι ιδανικότερη για χρήση από αργά το απόγευμα και μετά.

Βίλα Ypsilon: Η ξεχωριστή κατασκευή και ο τρόπος… συναρμολόγησης

Εκτός από την ιδιαίτερη ομορφιά και αρχιτεκτονική που έχει η βίλα Ypsilon στην Πελοπόννησο, κάτι που την κάνει επίσης να ξεχωρίζει είναι ο τρόπος που κατασκευάστηκε. Πιο συγκεκριμένα οι αρχιτέκτονες έχουν αναφέρει ότι μεγάλο μέρος της εξωτερικής κατασκευής της προκατασκευάστηκε κυρίως λόγω της απομακρυσμένης τοποθεσίας της κατοικίας.

Με αυτό τον τρόπο αφενός μειώθηκαν τα έξοδα συναρμολόγησης του μεγαλύτερου μέρους του, αφετέρου μειώθηκε ο χρόνος και ο κόπος κατασκευής του. Το σίγουρο είναι ότι πρόκειται για μια εντυπωσιακή κατασκευή που όχι άδικα έχει αποσπάσει το βραβείο Βuilding of the Year.

Ταξίδι στην Πελοπόννησο

Αφού έχετε βρεθεί στη Μεθώνη, αξίζει μία στάση στην Καλαμάτα, η οποία είναι ένας προορισμός αυτόνομος. Οι εμπειρίες πολλές, με τη βαλίτσα των αναμνήσεων γεμάτη με εικόνες. Ακολουθεί ένας πλήρης οδηγός για το πού θα πάτε και τι θα κάνετε στην όμορφη Καλαμάτα. Ιδιαίτερη εμπειρία είναι και μια εκδρομή στη Μονεμβασιά, την εκπληκτική καστροπολιτεία. Είτε πηγαίνεις για πρώτη φορά, είτε αν επιστρέφεις ξανά, οι εικόνες είναι μοναδικές. Επιστρέφοντας στην Αθήνα, αν είναι εκεί η βάση σου, αφιέρωσε λίγο χρόνο στη Διώρυγα της Κορίνθου. Η ιστορία ενός σπουδαίου έργου συνδυάζεται με πολλά περισσότερα από όσα νομίζετε.

Πηγή: https://exploringgreece.tv/

 

Βλαντιμίρ Πούτιν: Κήρυξε μερική επιστράτευση

Previous article

Είναι τελικό: Αυτές θα είναι οι επιδοτήσεις από την 1η Οκτωβρίου

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.