ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Επιστρέφει, έστω και μισή, η δημοκρατία στα δημοτικά συμβούλια

0

Χωρίς κάποιο σημαντικό θέμα ολοκληρώθηκε χτες, σύντομα, το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Κορινθίων. Η ομόφωνη υπερψήφιση της πρότασης για καθιέρωση της 25ης Μαρτίου ως τοπικής εορτής για την Αρχαία Κόρινθο ήταν το πιο σημαντικό θέμα.

Ωστόσο, αυτό που αναδείχτηκε με την τοποθέτηση Σταυρέλη Προ Ημερήσιας Διάταξης είναι ότι, καθώς φαίνεται, η δημοκρατία στα Δημοτικά Συμβούλια επιστρέφει, έστω και κουτσουρεμένη, καθώς με έγγραφο του το υπουργείο Εσωτερικών –απαντώντας σε ερώτημα που κατέθεσε ο επικεφαλής της παράταξης ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ- διευκρινίζει πως οι επικεφαλής διατηρούν το δικαίωμα των ερωτήσεων και επερωτήσεων. Το έγγραφο κατατέθηκε στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο από τον κ. Σταυρέλη και αναμένεται από την επόμενη κιόλας συνεδρίαση να έχουμε κατάθεση ερωτήσεων, από τους επικεφαλείς των παρατάξεων.

Ο κ. Νανόπουλος ανακοίνωσε ότι η αντιδήμαρχος Κοινωνικών Προγραμμάτων & Αστικής Ανάπλασης Μαρίνα Ραντίτσα θα είναι η αντικαταστάτρια του κ. Πλατή στην οικονομική επιτροπή, ενώ για την αντιδημαρχία Οικονομικών θα περιμένουμε τον νέο αντιδήμαρχο ίσως και εντός της εβδομάδας με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι το όνομα που θα ακουστεί θα είναι… εκ μεταγραφής και θα προκαλέσει αίσθηση.

Ο κ. Σταυρέλης έθεσε, πάντως, ήδη ένα ερώτημα που έχει να κάνει με την επικαιροποίηση των στοιχείων που αφορούν την διαδικασία ελέγχου των τετραγωνικών που δηλώνουν οι δημότες για τις κατοικίες και τις επιχειρήσεις τους και από τα οποία προκύπτουν τα δημοτικά τέλη. Γίνεται σαφές ότι σε μία περίοδο κατά την οποία τα δημοτικά τέλη αυξάνονται αυτές οι διορθώσεις θα βοηθήσουν στον εξορθολογισμό των σχετικών χρεώσεων, οπότε κάθε δημότης θα πληρώνει αυτό που πρέπει…

Η σχετική διαδικασία έχει ολοκληρωθεί εδώ και 15 περίπου ημέρες και τα στοιχεία λογικά θα είναι έτοιμα το αμέσως προσεχές διάστημα.

24ωρη απεργία στα ΜΜΜ – Χωρίς μετρό, ηλεκτρικό, τρόλεϊ, τραμ και λεωφορεία

Previous article

Τρόμος για 37χρονη στην Εθνική στον Ισθμό: Πυροβόλησαν με αεροβόλο το αυτοκίνητο, «φώναζα “το μάτι μου”»

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.