ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

Λουτράκι: Ολοκληρώνονται σήμερα οι εργασίες για την προστασία 120 φοινικόδεντρα από το κόκκινο σκαθάρι

0

Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων: “Με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος και τη διασφάλιση της αρχιτεκτονικής του τοπίου, ο Δήμος  ολοκλήρωσε εργασίες φυτοπροστασίας των φοινίκων από το κόκκινο σκαθάρι που τους προσβάλλει και προκαλεί σοβαρές ζημιές, ακόμη και την ολοκληρωτική καταστροφή τους.

Η φυτοπροστασία αφορούσε σε εκατόν είκοσι (120) δέντρα φοινίκων που κοσμούν την περιοχή από τους Καταρράκτες Λουτρακίου έως το Υδροθεραπευτήριο (80 φοίνικες) και την περιοχή του Πάρκου Ειρήνης και της παραλιακής ζώνης Λουτρακίου (40 φοίνικες).


Οι εργασίες που πραγματοποιήθηκαν αφορούσαν στην καταπολέμηση του ρυγχοφόρου ή κόκκινου σκαθαριού (Ryhnchophorus ferrugineus, Red Palm Weevil) με μια νέα τεχνολογία που είναι ελάχιστα επεμβατική στη δομή του φυτού, τη μέθοδο της μικροέγχυσης με φυτοπροστατευτικό σκεύασμα (εντομοκτόνο). Το προϊόν είναι ασφαλές και φιλικό προς το περιβάλλον, εγκεκριμένο από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την εφαρμογή του στον αστικό ιστό. Η μέθοδος εφαρμόστηκε με ειδικό εξοπλισμό, κοντά στη βάση του κορμού των προσβεβλημένων και υγιών φυτών, από πιστοποιημένο και ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό.”

Ρόζα Εσκενάζι: η πολυτάραχη ζωή της και η ταφή της στην Κορινθία

Previous article

Κατέκτησε το Super Cup ο Τενεάτης και το αφιέρωσε στη μνήμη του Μαρίνου Σεννή (VIDEO)

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.