ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Μία φωνή για τη ζωή, μια ζωή για τον θρύλο»: Διήμερο αφιέρωμα για τη Ρόζα Εσκενάζυ στην Κορινθία

0

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Γέφυρες 2022-2024: Άνθρωποι-Ιστορίες-Μνήμες», το Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς και η Εφορεια Αρχαιοτήτων Κορινθίας, σε συνεργασία με τη Μικρασιατικη Στεγη Κορινθου, οργανώνουν διήμερο αφιέρωμα στη Ρόζα Εσκενάζυ, την εμβληματική, εβραϊκής καταγωγής, ερμηνεύτρια του ρεμπέτικου και σμυρναίικου τραγουδιού, η οποία έχει ταφεί στο Στόμιο Κορινθίας.

Αναλυτικά:

• Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου (ώρα 20:00)

Στην Πλατεία Ηλιοπούλου (Συνοικισμός Κορίνθου) θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση αφιερωμένη στη μεγάλη τραγουδίστρια με τη συμμέτοχη των: Κρητούλα Λαρδά (φωνή), Βασίλης Καλαγκιάς (ούτι, κιθάρα), Θάνος Καρανάσιος (βιολί), Μάριος Καραχάλιος (κανονάκι), Ανδριανός Κατσούρης (κρουστά). Κείμενα-παρουσίαση: Γεώργιος Κόνδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ρόζα Εσκενάζι: η πολυτάραχη ζωή της και η ταφή της στην Κορινθία

• Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου (ώρα 19:30)

Στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας, ο διδάσκων του Τμήματος Παραστατικών και Ψηφιακών Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστήμιου Πελοποννήσου, Γεώργιος Κόνδης, θα πραγματοποιήσει ομιλία με τίτλο «Ρόζα Εσκενάζυ: μια φωνή για τη ζωή, μια ζωή για τον θρύλο», ενώ θα ακολουθήσει προβολή του ντοκιμαντέρ του Roy Sher «Καναρίνι μου γλυκό» (Ισραήλ-Γαλλία-Ελλάδα, 2011 |Διάρκεια: 94’).

Λίγα λόγια για το ντοκιμαντέρ:

Η Ρόζα Εσκενάζυ τραγούδησε με τον ίδιο τρόπο που έζησε. Με πάθος, φλόγα και αγάπη. Αυτή είναι η ιστορία τριών νέων μουσικών από την Ελλάδα, την Τουρκία και το Ισραήλ, οι οποίοι ξεκίνησαν ένα συναρπαστικό μουσικό ταξίδι, θέλοντας να αφηγηθούν, για πρώτη φορά μέσα από μια ταινία, την ιστορία της πιο γνωστής και αγαπητής τραγουδίστριας του ρεμπέτικου.

 

Η είσοδος στις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας, στο τηλέφωνο 27470 22296 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

Ο περιφερειάρχης ανακαλεί την Δευτέρα την άδεια λειτουργίας του ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου

Previous article

Ένωση Συνοριακών Φυλάκων Κορίνθου: Εθελοντική Αιμοδοσία 21-23 Σεπτεμβρίου

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.