ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ-ΒΟΧΑΣ

Πόσο αυξάνονται τα δημοτικά τέλη σε Βέλο και Βόχα

0
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ένας μετά τον άλλο οι δήμοι της Κορινθίας προσαρμόζονται στην νέα εποχή διαχείρισης απορριμμάτων, αναπροσαρμόζοντας το ύψος των δημοτικών τελών. Έτσι μετά τον δήμο Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης και ο δήμος Βέλου Βόχας προχώρησε σε αύξηση των δημοτικών τελών, προκειμένου να καλυφθεί το αυξημένο κόστος διαχείρισης απορριμμάτων, μετά την έναρξη λειτουργίας της ολοκληρωμένης διαχείρισης από την ΤΕΡΝΑ.

Χτες, σε μια θυελλώδη συνεδρίαση, στην οποία κατατέθηκαν συνολικά έξι (!) προτάσεις, το δημοτικό συμβούλιο του οικείου δήμου υπερψήφισε την πρόταση του Αννίβα Παπακυριάκου και της πλειοψηφίας, η οποία σε αντίθεση με τον δήμο Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης οριοθετεί τις αυξησεις όχι γεωγραφικά, αλλά κοινωνικά. Δηλαδή διατηρεί το ποσοστό ίδιο σε όλες τις δημοτικές ενότητες, αλλά το διαχωρίζει ανάλογα με το αν πρόκειται για κατοικίες (προβλέπει αύξηση 43%) ή επαγγελματικούς χώρους (αύξηση 21%).

Ειδικότερα, η αύξηση στις κατοικίες σε όλο τον δήμο Βέλου Βόχας, θα είναι 0,60 λεπτά και διαμορφώνεται στα 2,00 ευρώ από 1,40 σήμερα. Και για τους επαγγελματικούς χώρους θα είναι 0,40 λεπτά και διαμορφώνεται στα 2,30 ευρώ από 1,90 που είναι σήμερα.

Το ενδιαφέρον είναι ότι οι παρατάξεις της μειοψηφίας εμφανίστηκαν με εντελώς διαφορετικές προτάσεις και μάλλον ανενημέρωτες για τα πραγματικά κόστη της διαχείρισης των απορριμμάτων. Έτσι άλλες παρατάξεις πρότειναν αυξήσεις αλλά μικρότερες από την πρόταση της πλειοψηφίας (στην λογικη του «και τούτο ποιείν κακείνο μη αφιέναι»), ενώ άλλες, όπως η «Νέα Πνοή» του Θανάση Μανάβη, πρότειναν μηδενικές αυξήσεις! Και το αυξημένο κόστος για την διαχείριση των απορριμμάτων; «Να κάνουμε ανακύκλωση και διαλογή στην πηγή», λες και η ανακύκλωση είναι κάτι που διατάσσσεται και δεν απαιτεί χρόνο, κόπο, χρήμα και εκπαίδευση της κοινωνίας.

Όπως κι αν έχει η αύξηση είναι μικρότερη του αναμενομένου με τον Αννίβα Παπακυριάκο να ελπίζει βάσιμα πως θα έχει πλέον τον χρόνο να οργανώσει καλύτερα τα επόμενα βήματα…

ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ: 66χρονη από τη Συκιά καλλιεργούσε δενδρύλλια χασίς στην αυλή του σπιτιού της… (φωτο)

Previous article

Αλκοολόμετρα παρέδωσε ο ΦΣΚ στην τροχαία Κορίνθου για τον “Οδηγό της παρέας”

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.