ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης ιδρυτικό μέλος στο δίκτυο Ελλάδας – Ισραήλ για την Υγεία και τον πολιτισμό

0

Την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου στον Δήμο Παλαιού Φαλήρου πραγματοποιήθηκαν οι εργασίες και η επίσημη τελετή της υπογραφής του πρωτοκόλλου ίδρυσης του « Δικτύου Πόλεων Ελλάδας-Ισραήλ, για τον Πολιτισμό και την Υγεία ».

Το Δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης εκπροσώπησαν ο Δήμαρχος κ. Τσιώτος Βλάσης, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Ελίνα Μενούνου η οποία παρουσίασε καλές πρακτικές του Δήμου μας και ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών-Διοίκησης και Τουρισμού κ.Αναστάσιος Λόντος.

Αναφέρει ο δήμος: “Εννιά πόλεις από την Ελλάδα και οκτώ από το Ισραήλ ξεκινούν ένα κοινό ταξίδι συνεργασίας στον πολιτισμό, στον τουρισμό, στην Υγεία, στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας και επιτυχημένων πρακτικών.

Ο σκοπός της πρωτοβουλίας που εντάσσεται στο πλαίσιο της Διπλωματίας των Πόλεων, είναι η δημιουργία ενός θεματικού δικτύου Δήμων από τις δύο χώρες, που αρχίζουν ήδη να συνεργάζονται δίνοντας έμφαση στο θέμα: «Πολιτισμός και Υγεία», επιδιώκοντας να δρομολογήσουν έργα, τα οποία απευθύνονται στους πολίτες τους, σε Οργανισμούς, Οργανώσεις και Ομάδες από τις δύο χώρες.

Στο πλαίσιο συνεργασίας των Αυτοδιοικητικών των δύο χωρών περιλαμβάνεται και διαβούλευση με δημόσιους φορείς.

Κατά τη διάρκεια των διήμερων εργασιών των εκπροσώπων των 17 Δήμων που απαρτίζουν το νέο Δίκτυο Πόλεων, καθορίστηκε το άμεσο πλάνο στόχευσης και δράσεων:

Με έμφαση στην υιοθέτηση και εφαρμογή πολιτικών κατά της φτώχειας , της προστασίας των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων καθώς και των ηλικιωμένων, με την στράτευση και την προσφορά εθελοντών.

Επιβεβαιώθηκε η πρόθεση πολιτιστικών ανταλλαγών ανάμεσα στις πόλεις – μέλη, με την διοργάνωση δράσεων φεστιβάλ και αφιερωμάτων μουσικής, γαστρονομίας, διατροφής και ιστορίας

Καθώς και η δρομολόγηση προγραμμάτων τουριστικής προβολής και ανταλλαγής επισκέψεων και γνωριμίας με τις πόλεις του δικτύου.

Εντάχθηκε εξάλλου στην ατζέντα το θέμα της αξιοποίησης της εμπειρίας και της μεταφοράς της τεχνογνωσίας του Ισραήλ στην εξοικονόμηση και την αξιοποίηση των υδάτινων πόρων καθώς και της αφαλάτωσης νερού.

Τα ιδρυτικά μέλη του Δικτύου είναι οι Δήμοι :

Acre (Akko)

Ashdod

Διόνυσος

Herzliy

Hod HaSharon

Ηγουμενίτσα

Καλλιθέα

Κάρυστος

Kfar Saba

Λυκόβρυσης- Πεύκης

Νέστου

Ofakim

Ορεστιάδα

Παλαιό Φάληρο

Petach-Tikva

Umm al-Fahm

Ξυλόκαστρο – Ευρωστίνη

Αποτελεί μεγάλη χαρά και τιμή για τον Δήμο μας η επιλογή του ως μέλος αυτής της διακρατικής συνεργασίας. Ως μοναδικός εκπρόσωπος της Πελοποννήσου θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να δικαιώσουμε την επιλογή αυτή.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στον Δήμαρχο του Παλαιού Φαλήρου κ. Ιωάννη Φωστηρόπουλο για την άψογη φιλοξενία, καθώς και στις συντονίστριες και επιστημονικά υπεύθυνες των εργασιών από Ελληνικής πλευράς Νταίζη Παπαθανασοπούλου και στην ομόλογό της από το Ισραήλ, Prof. Milka Donchin για την άρτια οργάνωση”.

Έτοιμος να καταθέσει φάκελο χρηματοδότησης για την υδροδότηση στο Αμόνι ο δήμος Κορινθίων

Previous article

Το ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Δ.ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ σας προσκαλεί στο ΑΛΩΝΑΚΙ ΣΟΛΟΜΟΥ

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.