1_ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Κόρινθο: Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση η μητέρα της 6χρονης Αμέλιας – “Φοβόμουν κάθε φορά που την έπαιρνε. Τι χειρότερο να μου κάνει;”

0

Η πληρεξούσια δικηγόρος της μητέρας της 6χρονης Αμέλια που έχασε τη ζωή της προσφάτως στην Κόρινθο, Ανθούλα Ανάσογλου ζητά με γραπτή δήλωση της τον σεβασμό απέναντι στο δράμα που ζει η εντολέας της.

«ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟ ΑΧΘΟΣ ΝΑ ΚΟΥΒΑΛΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΩΡΟ ΚΑΙ ΤΡΑΓΙΚΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΤΗΣ»

Συγκεκριμένα, αναφέρει στη δήλωση της:

«Κατά το άρθρο 241 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας η ανάκριση, γίνεται πάντοτε χωρίς δημοσιότητα. Ισχύει δηλαδή η αρχή της μυστικότητας με τις ανακριτικές πράξεις να διενεργούνται με την παρουσία της ανακριτικής αρχής και του αρμόδιου δικαστικού γραμματέα και χωρίς τη γνώση του περιεχομένου των πράξεων αυτών σε άλλους.

Επίσης, στο άρθρο 6 παρ.2 της ΕΣΔΔΑ κατά τη διενέργεια της ανάκρισης ισχύει η αρχή προστασίας της προσωπικότητας του κατηγορουμένου και του τεκμηρίου της αθωότητας και συνεπώς δεν επιτρέπονται ενέργειες που συνεπάγονται την παραβίαση των αρχών αυτών.

Η εντολέας μου βρίσκεται σε μια πολύ ευάλωτη συναισθηματική κατάσταση, έχοντας ένα τεράστιο ψυχολογικό άχθος να κουβαλήσει από τον πρόωρο και τραγικό θάνατο του παιδιού της αλλά και από τη χρόνια κακοποίηση που έχει υποστεί από τον πρώην σύζυγο της.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα δυστυχώς να ενδώσει σε εντονότατες δημοσιογραφικές πιέσεις και να πραγματοποιήσει δηλώσεις σε μέσο ενημέρωσης πανελλήνιας εμβέλειας σχετικά με την υπόθεση του χαμού του παιδιού της.

Η εντολέας μου θα πρέπει να προστατευτεί σε αυτή τη δύσκολη ψυχική κατάσταση στην οποία βρίσκεται και η ανακριτική αρχή να διεξάγει απρόσκοπτα και ανεπηρέαστα το έργο της και επίσης να τηρηθεί απαρέγκλιτα η βασική αρχή της μυστικότητας που προβλέπεται από τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας στο στάδιο της ανάκρισης.

Για τους λόγους αυτούς παρακαλώ θερμά τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της χώρας να δείξουν το δέοντα σεβασμό προς την εντολέα μου σχετικά με την παροχή πληροφοριών και στοιχείων που αφορούν τη δικογραφία για τον άδικο χαμό του παιδιού της για τη διασφάλιση της ψυχικής της ηρεμίας και την ομαλή διεξαγωγή του έργου της ανάκρισης και την παροχή ενημέρωσης με τον προσήκοντα τρόπο στο δέοντα χρόνο».

Έσπασε τη σιωπή της η μητέρα της 6χρονης Αμέλιιας

Για πρώτη φορά η μητέρα της 6χρονης Αμέλιιας που βρήκε τραγικό θάνατο από πνιγμό στην Κόρινθο ενώ είχε πάει μια βόλτα με τον πατέρα της, “έσπασε” τη σιωπή της και έκανε μία συνταρακτική αποκάλυψη στην κάμερα της εκπομπής “Αλήθειες με τη Ζήνα” στο STAR.

“ΦΟΒΟΜΟΥΝ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΕΠΑΙΡΝΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΚΟ. ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΟΥΝ ΓΙΑ ΜΕΝΑ. ΤΩΡΑ ΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ;”

Δεν ξέρω τι έγινε. Ήρθε στην Κόρινθο και πήρε το παιδί. Μου είπε ότι θα το φέρει το απόγευμα. Το μεσημέρι με πήρε μια γειτόνισσα και μου είπε ότι ψάχνουν την κόρη μου. Πήγα στα Ίσθμια, αλλά την είχαν φέρει στην Κόρινθο και μου είπαν τα άσχημα νέα…

Υπήρχε ένταση στον γάμο μας. Με χτυπούσε και με απειλούσε. Είχα πάει δύο φορές στην αστυνομία, αλλά κανείς δε με βοήθησε γιατί δεν είχαμε πάρει διαζύγιο. Φοβόμουν κάθε φορά που έπαιρνε το παιδί μην κάνει κανένα κακό. Δεν φοβόμουν για μένα. Τώρα τί χειρότερο μπορεί να μου κάνει; Δεν ξέρω τι συνέβη εκείνη τη μέρα.

Μου είπε ότι ξέφυγε από το χέρι του και μετά δεν μπορούσε να τη σώσει. Δεν ξέρω τι έγινε, δεν του μιλάω, δε θέλω να του μιλήσω. Νομίζω ότι δεν ήταν καν στη βάρκα, ότι δεν την πρόσεχε. Μάλλον είχε πάει σε κάποιο μαγαζί, έπινε μπύρες κι έγινε το κακό…”, τόνισε χαρακτηριστικά με τρεμάμενη φωνή η μητέρα της 6χρονης.

ΠΩΣ ΧΑΘΗΚΕ ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΑ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ Η 6ΧΡΟΝΗ ΑΜΕΛΙΑ – ΟΛΑ ΟΣΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ

Μπορεί ο 42χρονος πατέρας αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ωστόσο αρκετά ερωτήματα παραμένουν και ζητούν απαντήσεις για την υπόθεση που έχει συγκλονίσει . Στην κατάθεσή του, ο πατέρας ισχυρίστηκε ότι, το τελευταίο διάστημα, η 6χρονη Αμέλια συνήθιζε να ανεβαίνει πάνω σε μια βάρκα και να ζωγραφίζει.

Έτσι έκαναν και το μοιραίο μεσημέρι της Δευτέρας, αν και ο καιρός ήταν ιδιαίτερα άστατος και ακατάλληλος για κολύμπι.

Αν και η απόσταση από την στεριά ξεπερνούσε τα 10 μέτρα, οι δυο τους βούτηξαν φαγωμένοι και φορώντας όλα τα ρούχα, ακόμα και τα παπούτσια τους παρά το γεγονός ότι το παιδί δεν ήξερε κολύμπι, όπως είχε δηλώσει η μητέρα της 6χρονης.

ΟΙ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΙ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ

Όπως είπε ο πατέρας στους λιμενικούς, προσπάθησε να ανεβάσει την Αμέλια στη βάρκα, όμως του γλίστρησε, της έφυγε το σωσίβιο που της είχε φορέσει και το παιδί βρέθηκε κάτω από τη βάρκα.

«Του γλίστρησε από τα χέρια σε ένα καράβι (σ.σ. βάρκα), τι ακριβώς ήταν, και έτρεχε ο πατέρας να ζητήσει βοήθεια. Αυτό ξέρουμε εμείς, αυτό λέει και ο ίδιος», λέει θείος της 6χρονης.

Πηγές: in.gr infokids.gr

Επίθεση από αδέσποτα σε γυναίκα στο Καλαμάκι

Previous article

Δύο φωτιές το απόγευμα στην Κορινθία σε Εξαμίλια και Σοφικό

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.