ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Από το 1,6 ευρώ το λίτρο θα ξεκινήσει φέτος το πετρέλαιο θέρμανσης…

0

Δυσοίωνες είναι οι εκτιμήσεις για το πετρέλαιο θέρμανσης φέτος, σύμφωνα με την πρόεδρο των βενζινοπωλών της Αττικής Μαρία Ζάγκα, που μίληε στον ΣΚΑΪ.
Η διάθεση πετρελαίου θέρμανσης φέτος αναμένεται να ξεκινήσει στις 15 Οκτωβρίου. Πέρυσι η τιμή είχε ξεκινήσει από το 1,1 ευρώ ανά λίτρο και φέτος με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, όπως εκτίμησε η κα Ζάγκα θα ξεκινήσει από τα 1,6 ευρώ, δηλαδή 45% ψηλότερα.

Σημειώνεται, ότι και πέρυσι οι πληθωριστικές πιέσεις στα καύσιμα ήταν ήδη εμφανείς, καθώς το 1,1 ευρώ ανά λίτρο ήταν αυξημένο κατά 37,5% σε σχέση με τα 0,8 ευρώ ανά λίτρο το 2020. Συνολικά, σε σχέση με το 2020, το πετρέλαιο θέρμανσης αναμένεται να διατεθεί φέτος τον Οκτώβριο αυξημένο κατά 100%.

Νωρίτερα η κα Ζάγκα επανέλαβε το αίτημα για μείωση της φορολογίας στα καύσιμα, υπογραμμίζοντας την άρνηση της κυβέρνησης Μητσοτάκη να «ακούσει» τι λέει η αγορά. «Στείλαμε αίτημα στον πρωθυπουργό για μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ. Η κυβέρνηση δεν θα το κάνει. Άκουσα σήμερα τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη, να λέει, ότι δεν θα μειωθεί ο ΕΦΚ, γιατί είναι οριζόντιος και “θα ωφεληθούν αυτοί που κάνουν μεγάλη κατανάλωση”. Λάθος η σκέψη τους, 100% λάθος. Γιατί αν εγώ πουλήσω περισσότερο, το κράτος θα κερδίσει και φόρο και ΦΠΑ. Ο καταναλωτής θα γεμίσει το αυτοκίνητό του και έτσι θα βρούμε και τρόπο να χτυπήσουμε το παρακράτος, που δήθεν πουλάει φτηνά ενώ στην πραγματικότητα δημιουργεί προβλήματα».

«Θα ήταν μια καλή λύση η κυβέρνηση να έρθει πιο κοντά στο θέμα, πραγματικά πιο κοντά», συνέχισε η κα Ζάγκα, «γιατί αυτά που λένε, για τρίτη “άυλη κάρτα” δεν είναι σημαντική βοήθεια. Η δεύτερη δεν έπιασε πολύ. Ο κόσμος δυσκολεύεται, πήγε στην τράπεζα, έδωσε το IBAN, αλλά τα λεφτά αυτά δεν τα πάει για βενζίνη, τα χρησιμοποιεί για άλλες υποχρεώσεις. Άρα, ο στόχος για την διαφορά της αύξησης στη βενζίνη δεν έχει επιτευχθεί. Θα πιάσει, αν κάνει κάτι στην αντλία».

Δ. ΣΚΟΥΛΟΣ: Ο ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ ΒΑΦΤΙΣΕ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ -ΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟΥ KORINTHIAN PALACE

Previous article

Food Pass: Έρχεται έκτακτη ενίσχυση για την στήριξη των νοικοκυριών – Πόσα χρήματα θα δοθούν και σε ποιους

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.