ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ

Αυτές είναι οι ελληνικές συμμετοχές στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Beach Volleyball U18 που ξεκινά στο Λουτράκι

0

Η αντίστροφη μέτρηση για το CEV U18 Beach Volleyball European Championship 2022 στο Sportcamp \(1-4 Σεπτεμβρίου) έχει ξεκινήσει.

Το Λουτράκι είναι έτοιμο να υποδεχθεί το μέλλον της άμμου σε αγόρια και κορίτσια από όλη την Ευρώπη, καθώς 36 χώρες θα ταξιδέψουν στην Ελλάδα για να διεκδικήσουν τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης για το 2022, στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του Sportcamp Loutraki.

Ο Δήμαρχος Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων δήλωσε μεταξύ άλλων: “Καλούμε όλο τον κόσμο να δώσει το παρών, να αναθερμάνουμε τη σχέση της κοινωνίας με τον αθλητισμό και τα αθλήματα παραλίας και κυρίως να στηρίξουμε
την όποια προσπάθεια καταβάλλουν οι ομάδες, οι αθλητές και οι αθλήτριες που έχουν επενδύσει στο μπιτς βόλεϊ”.

Η Ελλάδα συμμετέχει με τρεις ομάδες, τρία ζευγάρια στις γυναίκες και το volleyball.gr σας παρουσιάζει τις Ελληνικές συμμετοχές στα κορίτσια και στα αγόρια.

ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

Ελπίδα Πιτσιγκώνη – Σταματία Γκιζέττη

Η Ελπίδα Πιτσιγκώνη με την Σταματία Γκιζέττη αποφάσισαν στις αρχές του 2022 να πορευτούν μαζί στο μπιτς βόλεϊ.

Η Ελπίδα Πιτσιγκώνη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 20 Μαΐου του 2005 και η Σταματία Γκιζέττη γεννήθηκε στις 27 Φεβρουαρίου του 2006 στη Ρόδο.

Το νεαρό δίδυμο νωρίτερα στη σεζόν αγωνίστηκε στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μπιτς βόλεϊ Κ20 στη Τουρκία και κατέλαβε την 17η θέση.

Για την Πιτσιγκώνη είναι η 3η Ευρωπαϊκή διοργάνωση αναπτυξιακών ηλικιών που συμμετέχει, καθώς είχε λάβει μέρος στην αντίστοιχη διοργάνωση του 2021 (με συμπαίκτρια την Παρασκευή Ζαφειρίου), ενώ για την Γκιζέττη η δεύτερη μετά το Ευρωπαϊκό Κ20.

Στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα τζούνιορς 2022 Πιτσιγκώνη και Γκιζέττη κατέκτησαν την 5η θέση στη κατηγορία Κ19.

«Είμαστε χαρούμενες που θα εκπροσωπήσουμε την Ελλάδα και μάλιστα στη χώρα μας, με τον κόσμο να μας υποστηρίζει. Ανυπομονούμε εδώ και αρκετό καιρό και ήρθε η στιγμή για τους αγώνες. Μετά από σκληρές προπονήσεις είμαστε έτοιμες σωματικά, ψυχολογικά και σε καλή φυσική κατάσταση. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο για να κερδίσουμε και πολλές εμπειρίες μέσα από τη διοργάνωση» δήλωσαν οι Ελπίδα Πιτσιγκώνη, Σταματία Γκιζέττη.

Κατερίνα Κατέρη – Αγγελική Κοντακιώτη

Η Κατερίνα Κατέρη και η Αγγελική Κοντακιώτη, με καταγωγή από την Αθήνα φέτος συμπλήρωσαν τρία χρόνια που αγωνίζονται ως συμπαίκτριες στο μπιτς βόλεϊ, ενώ μαζί πορεύονται και στη σάλα στο σωματείο ΑΣ Παπάγου.

Η Κατέρη γεννήθηκε στις 9 Αυγούστου του 2006 και η Κοντακιώτη στις 5 Μαΐου του 2006 και ξεκίνησαν το μπιτς βόλεϊ σε ηικία 13 ετών.

Το 2021 κατέκτησαν την 2η θέση στην Ελλάδα στη κατηγορία Κ17, ενώ φέτο συμμετείχαν σε αρκετές αναπτυξιακές διοργανώσεις, κατακτώντας την 3η θέση στη κατηγορία Κ17, την 2η στη κατηγορία Κ19 και την 4η θέση στη κατηγορία Κ22. Στη πρώτη θέση του βάθρου ανέβηκαν στο Open τζούνιορ στη Καστοριά.

«Είμαστε πολύ χαρούμενες που θα είμαστε μία από τις τρεις ομάδες που θα εκπροσωπήσουν την χώρα μας στο Πανευρωπαϊκό U18 που θα λάβει χώρα στο Λουτράκι. Το γεγονός ότι αυτό το τουρνουά θα διεξαχθεί στην Ελλάδα και δίνεται η δυνατότητα στους δικούς μας ανθρώπους να παρακολουθήσουν τους αγώνες μας δίνει ένα επιπλέον κίνητρο να προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον προπονητή μας, Αντώνη Πούμπουρα, καθώς και τον Τίε Σαντάνα που μας έχει αναλάβει τον τελευταίο μήνα και μας προπονεί καθημερινά, τον Κώστα Ταμπουρατζή, υπεύθυνο της εγκατάστασης Ibeach που προπονούμαστε, τις συναθλήτριές μας που ενίοτε βοηθούν στις προπονήσεις, τον σύλλογο μας Α.Σ. Παπαγου, καθώς και τις οικογένειές μας που βρίσκονται πάντα δίπλα μας. Ανυπομονούμε να παίξουμε» δήλωσε το Αθηναϊκό δίδυμο.

Ιωάννα Κοντζεδάκη – Ελευθερία Φετφατζή

Οι Κρητικές Ιωάννα Κοντζεδάκη, Ελευθερία Φετφατζή είναι η τρίτη ομάδα κοριτσιών που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μπιτς βόλεϊ Κ18.


Από μικρή ηλικία ξεκίνησαν το βόλεϊ και στη πορεία ξεκίνησαν να προπονούνται στο μπιτς βόλεϊ και σε ηλικία 15 ετών άρχισαν να συμμετέχουν και σε αναπτυξιακές διοργανώσεις. Η Κοντζεδάκη γεννήθηκε στις 25 Μαΐου του 2005 και η Ελευθερία Φετφαντζή στις 11 Οκτωβρίου του 2005 στο Ηράκλειο Κρήτης.

Το 2021 κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στο πανελλήνιο πρωτάθλημα μπιτς βόλεϊ Κ17 και φέτος την ένατη θέση στη κατηγορία Κ19. Επίσης, πήραν τη πρώτη θέση στο Open τζούνιορ της Κεφαλονιάς και τη δεύτερη στη Καστοριά.

«Είμαστε πολύ ενθουσιασμένες που μας δίνεται η ευκαιρία να συμμετέχουμε στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ18 και να εκπροσωπούμε τη χώρα μας και το νησί μας. Τα τελευταία τρία χρόνια δουλεύουμε σκληρά και θελουμε να φανούμε αντάξιες των προσδοκιών της ομοσπονδίας και να παρουσιαστούμε όσο το δυνατόν πιο έτοιμες σε αυτό το τουρνουά. Θέλουμε να απολαύσουμε την κάθε στιγμή γιατί είναι μια μοναδική εμπειρία για εμάς. Ευχαριστούμε όσους έχουν στήριξη αυτή την προσπάθεια: τους γονείς μας ,τον προπονητή μας, τις συμπαίκτριες μας και τους χορηγούς μας» δήλωσαν οι Ιωάννα Κοντζεδάκη, Ελευθερία Φετφατζή.

ΟΙ ΑΝΔΡΙΚΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

Γιάννης Καρδούλιας – Δημήτρης Καλιόζης

Οι πρωταθλητές Ελλάδας στις κατηγορίες Κ19 και Κ22, Γιάννης Καρδούλιας και Δημήτρης Καλιόζης είναι η μία από τις τρεις ομάδες αγοριών που θα αγωνιστούν στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μπιτς βόλεϊ Κ18 στο Λουτράκι.

Το δίδυμο από τα Δωδεκάνησα συμμετέχει για δεύτερη φορά το 2022 σε διεθνής διοργάνωση, καθώς κατέκτησαν την 13η θέση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μπιτς βόλεϊ Κ20 που διεξήχθη πριν ένα μήνα στη Τουρκία.

Ο Γιάννης Καρδούλιας γεννήθηκε στις 12 Απριλίου του 2005 στη Κω, ξεκίνησε το βόλεϊ σε ηλικία 9 ετών στο τοπικό σωματείο του νησιού ΑΟ Αθλοπαιδιών Κω και ένα χρόνο αργότερα δοκίμασε για πρώτη φορά μπιτς βόλεϊ. Ο Δημήτρης Καλιόζης με καταγωγή από τη Ρόδο, γεννήθηκε στις 8 Αυγούστου του 2005 και αγωνίζεται στη σάλα στη Τελχινίδα.

«Ανυπομονούμε για αυτή τη διοργάνωση στο Λουτράκι. Το γεγονός ότι θα είμαστε στη χώρα μας, δίνει ένα παραπάνω βάρος αλλά θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Ποτέ δεν ξέρεις το αποτέλεσμα, αν σκεφτείς ότι στο Κ20 βγήκαμε 13οι, ο στόχος μας είναι να βρεθούμε μέσα στη δεκάδα. Κάποιους παίκτες τους είδαμε και στο Κ20, δεν ξέρουμε ακριβώς τις ομάδες που θα αντιμετωπίσουμε, θα τις δούμε στο Λουτράκι» δήλωσε το νεαρό δίδυμο από τα Δωδεκάνησα.

Ανδρέας Κοντοστάθης – Κυριάκος Κεσκίνης

Από την Αλεξανδρούπολη στο Λουτράκι για τους Θρακιώτες Ανδρέα Κοντοστάθη και Κυριάκο Κεσκίνη, οι οποίοι είναι η δεύτερη ομάδα αγοριών που θα συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μπιτς βόλεϊ Κ18.

Ο Ανδρέας Κοντοστάθης γεννήθηκε στις 22 Φεβρουαρίου του 2006 και ο Κυριάκος Κεσκίνης στις 16 Ιουνίου του ίδιου έτους και έχουν καταγωγή από την Αλεξανδρούπολη, μία πόλη με μεγάλη παράδοση στο βόλεϊ και στο μπιτς βόλεϊ. Αμφότεροι αγωνίζονται και στη σάλα στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης.

Το 2022 κατέκτησαν το πρωτάθλημα Ελλάδας στη κατηγορία Κ17, ενώ στη τελική φάση της κατηγορίας Κ19 πήραν το ασημένιο μετάλλιο. Είναι συμπαίκτες στην άμμο τα τελευταία τρία χρόνια και πέρυσι κατέκτησαν το πρώτο τους μετάλλιο, φτάνοντας στη 3η θέση στη κατηγορία Κ19.

«Είμαστε περήφανοι που θα εκπροσωπήσουμε την Ελλάδα σε μία τόσο μεγάλη διοργάνωση. Η προετοιμασία μας ήταν δυνατή και είμαστε σε καλή κατάσταση. Υπάρχει μεγάλη ανυπομονησία για να ξεκινήσουν οι αγώνες» δήλωσε ο Ανδρέας Κοντοστάθης και ο Κυριάκος Κεσκίνης.

Αντώνης Καρύκας – Κωνσταντίνος Βένιος

Ο Αντώνης Καρύκας με τον Κωνσταντίνο Βένιο συμπληρώνουν την τριάδα των ομάδων που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μπιτς βόλεϊ Κ18 στο Λουτράκι.

Οι δύο αθλητές έχουν γεννηθεί την 1η Νοεμβρίου του 2005, με τον Καρύκα να έχει καταγωγή από την Αθήνα και τον Βένιο από τη Κρήτη. Ο Αντώνης Καρύκας στη σάλα αγωνίζεται με τη φανέλα του Πανερυθραϊκού και ο Κωνσταντίνος Βένιος στον ΟΦΗ.

Στα τελικά της κατηγορίας Κ19, το νεαρό δίδυμο κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, ενώ το χρυσό κατέκτησαν στο τουρνουά Open τζούνιορ στη Βάρκιζα.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι γιατί είναι η πρώτη μας διοργάνωση. Θέλουμε πάνω απ’όλα να το απολαύσουμε. Υπάρχει λίγο άγχος αλλά αυτό που κυριαρχεί η είναι η χαρά. Κάναμε πολύ καλή προετοιμασία όλο αυτό το διάστημα, έχουμε δεθεί ως ομάδα και βρισκόμαστε σε καλή κατάσταση. Θα έρθουν οι οικογένειές μας και φίλοι να μας δουν και είναι πολύ θετικό που γίνεται μία τόσο μεγάλη διοργάνωση στην Ελλάδα».

Βραχάτι: Συνελήφθη 23χρονος γιατι έκλεψε χρήματα απο οικία

Previous article

Α.Ο. ΛΟΥΤΡΑΚΙ: Η Σχολή Ποδοσφαίρου ξεκινά προπονήσεις

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.