1_ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Στην Κλειστή Δομή της Κορίνθου οι 31 μετανάστες που περισυνελέγησαν στην Ζάκυνθο

0

Στην κλειστή δομή (ΠροΚεΚΑ) της Κορίνθου αναμένεται να μεταφερθούν οι 31 από τους 63 μετανάστες και πρόσφυγες (61 Ιρανοί και 2 Αφγανοί), που διασώθηκαν ανοιχτά της Ζακύνθου το βράδυ της Παρασκευής. Τότε, το ιστιοπλοϊκό σκάφος στο οποίο επέβαιναν και είχε ξεκινήσει από τα παράλια της Σμύρνης στην Τουρκία με προορισμό την Ιταλία, εξέπεμψε σήμα κινδύνου στο θαλάσσιο χώρο μεταξύ Ζακύνθου και Κατάκολου. Διασώθηκαν από εμπορικό πλοίο και μεταφέρθηκαν συνοδεία σκαφών του λιμενικού στο λιμάνι της Καλαμάτας.

Αντίθετα, οι 12 γυναίκες και τα παιδιά στο σύνολό τους, συνοδευόμενα και ασυνόδευτα, καθώς και τρεις άνδρες, θα οδηγηθούν σε ανοιχτή δομή φιλοξενίας προσφύγων.

Στις φυλακές οδηγήθηκαν τέσσερις από τους έξι συνολικά Τούρκους υπηκόους, οι οποίοι κατηγορούνται για παράνομη διακίνηση 63 μεταναστών, έκθεση ζωής αυτών σε κίνδυνο και παράνομη είσοδο στην χώρα, ύστερα από την πολύωρη απολογία τους.

Οι εισαγγελικές αρχές της Καλαμάτας αποφάσισαν την προφυλάκιση τεσσάρων ανδρών τουρκικής υπηκοότητας ηλικίας 37, 39, 48 και 51 ετών αντίστοιχα, ενώ για τους υπόλοιπους δυο 30 και 32 ετών, αποφασίστηκε να αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Hττήθηκε ο ΠΑΣ Κόρινθος στο Άργος

Previous article

Βασιλείου και Ζερβός ρωτούν: “ποιοι ιδιώτες και γιατί αφήνουν σκουπίδια στον κλειστό ΧΑΔΑ του Λουτρακίου;”

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.