ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Food Pass: Έρχεται voucher για την αγορά τροφίμων – Δικαιούχοι

0

Μετά το fuel pass και το power pass, ήρθε η ώρα για το food pass, μια άυλη κάρτα που θα χρησιμοποιηθεί για αγορές τροφίμων για τα σούπερ μάρκετ.

Την ώρα λοιπόν που ο Κώστας Σκρέκας εμμέσως προτρέπει να υιοθετήσουν οι πολίτες την λογική ενεργειακής λιτότητας, ο «βαρύς» χειμώνας που προβλέπεται οδηγεί την Κυβέρνηση σε… έξυπνα μέτρα που θα βοηθήσουν τις κοινωνικές ομάδες με τις μεγαλύτερες εισοδηματικές ανάγκες να ανταπεξέλθουν.

Πρόκειται για μέτρα που θα προσφέρουν ουσιαστική ενίσχυση σε εκείνους που χρήζουν βοήθειας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν το ράλι της ακρίβειας, εντός όμως των αυστηρών δημοσιονομικών περιθωρίων που έχει ο κρατικός Προϋπολογισμός.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι σκέψεις της κυβέρνησης είναι το συγκεκριμένο voucher να αφορά αγορά τροφίμων και να είναι αντίστοιχο με αυτό που δόθηκε για την επιδότηση καυσίμων. Θα δίνεται με αυστηρά εισοδηματικά κριτήρια και θα στοχεύει τις πιο ευάλωτες ομάδες.

Οι δικαιούχοι θα υποβάλλουν αίτηση σε ηλεκτρονική πλατφόρμα, εφόσον προχωρήσει η υλοποίηση του μέτρου.

Ιδιαίτερη μέριμνα θα δοθεί σε χαμηλοσυνταξιούχους, χαμηλόμισθους, ευάλωτες ομάδες και νέους, καθώς το χτύπημα της ακρίβειας είναι μεγαλύτερο για τις εν λόγω κατηγορίες, λόγω της εκτόξευσης των τιμών στα βασικά προϊόντα που περιλαμβάνονται στο καλάθι του νοικοκυριού και στους λογαριασμούς ρεύματος.

Πρόσκληση από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου για την κάλυψη τριάντα πέντε θέσεων μεταπτυχιακών φοιτητών

Previous article

Hττήθηκε ο ΠΑΣ Κόρινθος στο Άργος

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.