ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΝΕΜΕΑ: Ένα πλούσιο τριήμερο εκδηλώσεων οινογευσίας και πολιτισμού με την υποστήριξη του Επιμελητηρίου Κορινθίας

0

Οι Μεγάλες Μέρες της Νεμέας επανέρχονται με δυναμική διάθεση και μας παρουσιάζουν τις αλλαγές και την εξέλιξη (#nemeaevolution) του Αγιωργίτικου και της περιοχής.

19 από τα οινοποιεία της Νεμέας ανοίγουν τις πόρτες τους από το πρωί μέχρι το βράδυ για να σας ξεναγήσουν στον υπέροχο κόσμο του σαγηνευτικού Αγιωργίτικου και όχι μόνο, με γευστικές δοκιμές, βόλτες στους αμπελώνες, ξεναγήσεις, μουσική, κ.ά.

Ο Σύνδεσμος Οινοποιών Νεμέας (ΣΟΝ) μαζί με το Επιμελητήριο Κορινθίας συνδιοργανώνουν τις μεγάλες μέρες Νεμέας και σας προσκαλούν την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου, στην τελετή έναρξης των εκδηλώσεων με ένα  ξεχωριστό Masterclass, υπό την καθοδήγηση του Master of Wine Γιάννη Καρακάση, αλλά και στην παράλληλη γευστική δοκιμή.

Θα ακολουθήσει μία μεγάλη συναυλία μελοποιημένης ποίησης, αφιερωμένη στη μνημη του Μίκη Θεοδωράκη, με τραγούδια μεγάλων συνθετών, με την σοπράνο Μπέτυ Χαρλαύτη. Μαζί της θα είναι ο Πάνος Περιβολάρης, σε ένα ειδυλλιακό περιβάλλον, κοντά στον Ναό του Δία στον Αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Νεμέας.

Περισσότερες πληροφορίες για την Τελετή Έναρξης θα βρείτε εδώ: 

nemea-louziwtis

Μπορείτε να βρείτε το Πρόγραμμα των Μεγάλων Ημερών Νεμέας για όλα τα οινοποιεία εδώ:

Taste of Loutraki 2022

Από μία παράξενη τουλάχιστον συγκυρία, τις ίδιες ακριβώς μέρες, ο Τουριστικός Οργανισμός Λουτρακίου συνδιοργανώνει μαζί με το Επιμελητήριο Κορινθίας, το Σύλλογο Επισιτιστών «Ο ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ», και την εταιρεία Τουριστικού Μάρκετινγκ “Respond on Demand”, το Taste of Loutraki 2022, ένα μοντέρνο και εξειδικευμένο γαστρονομικό φεστιβάλ.

Περισσότερες  από 30 επιχειρήσεις της πόλης, δημιουργούν ένα ξεχωριστό ελληνικό μενού “με βάση τα προϊόντα της κορινθιακής γης” σε ειδική τιμή, για όσους το δοκιμάσουν, το τριήμερο από 2 έως 4 Σεπτεμβρίου 2022.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ:
https://www.korinthiacc.gr/taste-of-loutraki-2022/

Είναι, πάντως, μάλλον άτοπο και άστοχο δύο επικαλυπτόμενες εκδηλώσεις με ίδιο περίπου κοινό να γίνονται τις ίδιες ακριβώς ημέρες. Πολλώ δε μάλλον που οι Μέρες Νεμέας, εκτός απο έναν πανελλαδικό χαρακτήρα, διοργανώνονται κάθε χρόνο την ίδια χρονική περίοδο: το πρώτο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου. Θα μπορούσε ο LTO να κάνει την ίδια διοργάνωση “Taste of Loutraki 2022“, μία εβδομάδα νωρίτερα, μία πε΄ριοδο μάλιστα που το Λουτράκι είχε ακόμα περισσότερο κόσμο.

Ας ελπίσουμε ότι του χρόνου η αστοχία αυτή θα αποφευχθεί…

Το νέο hotspot για το ξενοδοχειακό real estate βρίσκεται στο Λουτράκι – Ποιοί διεθνείς παίκτες έχουν επενδύσει

Previous article

Θα φτιάξουν αριστουργήματα στο Μακραμέ!

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.