Συνεχίζονται οι επιθέσεις σκύλων στην Ελλάδα με θύματα και παιδιά αλλά και ενήλικες.
Αυτή τη φορά τον τρόμο έζησαν 3 ανήλικα παιδιά και ένας 52χρονος πατέρας του ενός. Όπως σας είχαμε ενημερώσει και σε παλιότερο άρθρο τουλάχιστον 15 σκυλιά επιτέθηκαν άγρια σε 52χρονο στον 9χρονο γιο του (Ντάνι) την 11χρονη ξαδέρφη του 9χρονου (Ρόξυ) και στον 9χρονο επίσης ξάδερφος του Ντάνι Τέντι, ο οποίος κατάφερε να ξεφύγει.
Πώς έγινε η επίθεση
Ο πατέρας των παιδιών, Σταμάτης Καπατιανός μιλώντας στη Daily Mail είπε:
«Είχαμε περπατήσει ένα χιλιόμετρο στο τουριστικό μονοπάτι πριν μας πλησιάσουν τα σκυλιά. Η πρώτη μου αντίδραση ήταν να βάλω το σώμα μου ανάμεσα στα σκυλιά και τα παιδιά.
Στα χέρια μου κρατούσα μόνο ένα σακίδιο με τα μπουκάλια νερού των παιδιών. Το χρησιμοποίησα για να σταματήσω τα σκυλιά μέχρι που δάγκωσαν το χέρι μου τόσο δυνατά που πετάχτηκε από το χέρι μου. Μετά με χτύπησαν στο έδαφος και άρχισαν να δαγκώνουν. Νόμιζα ότι θα πεθάνω»,
είπε και συνέχισε:
«Συνέχισα να ρωτάω τον εαυτό μου: «Πώς μπορεί να είναι αυτό το τέλος;» Έχανα τη θέληση για ζωή. Ένιωσα ότι δεν είχα καμία δύναμη».
Τα παιδιά μου μου έδωσαν δύναμη
Αφού ο 52χρονος βγήκε «εκτός μάχης», τα αδέσποτα κυνήγησαν τα τρία ανήλικα παιδιά. Η 11χρονη Ρόξυ και ο 9χρονος Ντάνι τραυματίστηκαν στα πόδια ενώ ο δεύτερος και στον κορμό. Το τρίτο παιδί που ήταν «παρών» στο συμβάν, ο Τέντι, κατάφερε να ξεφύγει.
«Όταν είδα τα παιδιά γύρω στα 30 μέτρα πίσω μου, μου έδωσε έναν λόγο να συνεχίσω. Μου έδωσε κάποιο είδος θεϊκής δύναμης»,
είπε ο 52χρονος.
Ο Σταμάτης Καπατιανός με όσες δυνάμεις του είχαν απομείνει κυνήγησε την αγέλη των άγριων σκυλιών και μπόρεσε να τα τρομάξει. Στην συνέχεια και οι τέσσερις κατάφεραν να επιβιβαστούν γρήγορα στο όχημα τους και να απομακρυνθούν από το σημείο.
«Έπρεπε να οδηγήσω για 20 έως 25 λεπτά χωρίς να χρησιμοποιήσω το αριστερό μου χέρι. Ήταν η πιο δύσκολη πρόκληση ολόκληρης της ημέρας»,
πρόσθεσε ο 52χρονος.
Πρώτες βοήθειες
Μόλις τα παιδιά έφτασαν στο νοσοκομείο τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ ο 52χρονος υποβλήθηκε σε επέμβαση δυόμιση ωρών ενώ νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο για έξι ημέρες.
Ο ίδιος και η σύζυγός του υπέβαλαν μήνυση την περασμένη εβδομάδα.
Την προανάκριση, ενεργεί το ΑΤ Αγίων Θεοδώρων
Comments