ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σταϊκούρας για ηλεκτρικό ρεύμα: Στα 2 δισ. οι επιδοτήσεις των λογαριασμών τον Σεπτέμβριο

0

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας επιβεβαίωσε ότι το ποσό ενίσχυσης για τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος του Σεπτεμβρίου θα φτάσει τα 2 δισ. ευρώ. Αυτό σημαίνει πως η επιδότηση θα κυμαίνεται κοντά στην περιοχή των 600 ευρώ ανά μεγαβατώρα, προκειμένου η τιμή της κιλοβατώρα να πέσει στα 0,18 ευρώ, δηλαδή στα επίπεδα του Αυγούστου.

 

Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε εξάλλου ότι στα ελληνικά νοικοκυριά μπαίνει έξτρα εισόδημα λόγω της μείωσης της ανεργίας, της αύξησης των εισπράξεων από τον τουρισμό, τις συνεχιζόμενες επενδύσεις και την αύξηση κατώτατου μισθού. Σημείωσε ότι οι πολίτες προχωρούν στην κάλυψη των φορολογικών υποχρεώσεων, χωρίς να σημειώνεται συρρίκνωση των καταθέσεων.

 

Αυτή την καλή εικόνα, πρόσθεσε, θολώνει ο πληθωρισμός και τα προβλήματα στον τομέα της ενέργειας, υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι η Πολιτεία έχει χτίσει γραμμές άμυνας για να στηρίξει νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

 

«Είμαστε διατεθειμένοι να συνεχίσουμε να ενισχύουμε, ώστε να καλύψουμε μέρος της επιπλέον επιβάρυνσης», ανέφερε και πρόσθεσε πώς τον Σεπτέμβριο εκτιμάται ότι η επιδότηση θα φτάσει τα 2 δισ. ευρώ, που σημαίνει ότι η επιβάρυνση στον κρατικό προϋπολογισμό θα είναι μεγαλύτερη από αυτή του Αυγούστου.

 

Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι θα πρέπει να περιμένουμε την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου για την εικόνα της ελληνικής οικονομίας, ώστε να γνωρίζουμε το ΑΕΠ του β’ τριμήνου, την πορεία των φορολογικών εσόδων και τα έσοδα από τον τουρισμό από το δίμηνο Ιουλίου και Αυγούστου.

 

Αυτά τα τρία στοιχεία θα καθορίσουν τον επιπλέον δημοσιονομικό χώρο για τέλος το 2022 και τις αρχές και 2023, είπε ο κ. Σταϊκούρας.

Βέλο Κορινθίας: Η γενέτειρα του Στάθη Ψάλτη

Previous article

Τραγωδία στο Καλαμάκι Κορινθίας: Πνίγηκε 6χρονο κοριτσάκι

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.