ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ

Οικ. Επιτροπή Π. Πελοποννήσου: 250.000 ευρώ για χλοοτάπητα και το αρδευτικό δίκτυο του γηπέδου Αρχαίων Κλεωνών

0

Aποφάσεις για σειρά σημαντικών θεμάτων έλαβε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου που συνεδρίασε την Τετάρτη 17 Αυγούστου.

Μεταξύ άλλων, η Επιτροπή ενέκρινε το πρακτικό 1 του ηλεκτρονικού διαγωνισμού για το με προϋπολογισμό 250.000 ευρώ έργο βελτίωσης της αγωνιστικής επιφάνειας χλοοτάπητα και αρδευτικού δικτύου του γηπέδου Αρχαίων Κλεωνών.

Επίσης, προέβη στην έγκριση της διαδικασία για την ανάδειξη μειοδοτών στον διαγωνισμό μεταφοράς μαθητών στην ΠΕ Κορινθίας.

Ακόμα, η Οικονομική Επιτροπή προέβη στην αποδοχή χρηματοδοτήσεων α) ποσού 5.000.000 ευρώ, για το έργο αξιοποίησης και ανάδειξης σε περιβαλλοντικό πάρκο του καταργημένου δικτύου σιδηροδρομικής γραμμής Κορίνθου – Βέλου και β) ποσού 9.500 ευρώ, από τα καθαρά έσοδα του Ειδικού Κρατικού Λαχείου, προκειμένου να επιχορηγηθούν ΝΠΙΔ μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που υλοποιούν κοινωνικές πολιτικές.

Ακόμα, η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε το σχέδιο προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Πελοποννήσου και Λιμενικού Ταμείου Ν. Μεσσηνίας για την προμήθεια εξοπλισμού αντιμετώπισης περιστατικών ρύπανσης από πλοία στα λιμάνια αρμοδιότητας του Λιμενικού Ταμείου Ν. Μεσσηνίας (Κυπαρισσίας και αλιευτικά καταφύγια Μαραθόπολης και Μεθώνης), όπως πλωτά φράγματα, μέσα περισυλλογής, χημικές διασκορπιστικές ουσίες, απορροφητικά υλικά και μέσα και υλικά καθαρισμού ακτών.

Εγκρίθηκε, εξ άλλου, από την Επιτροπή η διενέργεια ηλεκτρονικού διαγωνισμού για το προϋπολογισμού 1.000.964,03 ευρώ έργο βελτίωσης και εκσυγχρονισμού του αρδευτικού συστήματος του ΤΟΕΒ Ελους Κανδήλας, αλλά και η τροποποίηση προηγούμενης απόφασης του εν λόγω οργάνου που αφορά στο πρόγραμμα τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Πελοποννήσου 2022 “Peloponnese, Greece beyond the obvious”.

Εκτός ημερησίας διάταξης, η Επιτροπή συζήτησε και ενέκρινε το πρακτικό κατακύρωσης του ηλεκτρονικού διαγωνισμού για το με προϋπολογισμό 850.000 ευρώ έργο ανέγερσης στην Κόρινθο ισόγειας οικοδομής με υπόγειο με χρήση χώρου συνάθροισης κοινού (εστιατόριο “Γεύμα Αγάπης”), καθώς επίσης την παραχώρηση κατά χρήση χώρου στην Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης, προς ανέγερση ναού στον οικισμό Ριβιώτισσα του Δήμου Σπάρτης.

Προέβη, επίσης στην έγκριση του 2ου πρακτικού ελέγχου δικαιολογητικών κατακύρωσης στους ανοικτούς ηλεκτρονικούς διαγωνισμούς, μέσω του ΕΣΗΔΗΣ, για την ανάδειξη προσωρινού αναδόχου κατασκευής αφ’ ενός του με προϋπολογισμό 169.000 ευρώ έργου βελτίωσης και συντήρησης του οδοφωτισμού στην Π.Ε. Μεσσηνίας και αφ’ ετέρου των με προϋπολογισμό 300.000 ευρώ έργων υποδομής στην 7η επαρχιακή οδό και ειδικότερα στο τμήμα Διαβολίτσι – Κάτω Μέλπεια – Διμάνδρα, στην πυρόπληκτη περιοχή του Δήμου Οιχαλίας.

Σήμερα Δημοτική μουσική βραδιά στην Νεμέας αφιερωμένη στη Φιλιώ Πυργάκη

Previous article

Αύριο ο Στέφανος Κορκολής στο Λουτράκι

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.