4_ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δύσκολη υπόθεση το πάρκινγκ – Η καβάτζα της θέσης καλά κρατεί στην Kορινθία

0

Tο πάρκινγκ στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας ήταν πάντα μια υπόθεση για γερά νεύρα ειδικά τους μήνες του θέρου. Λόγω της αυξημένης προσέλευσης παραθεριστών ή διερχόμενων ταξιδιωτών που θέλησαν να κάνουν μια στάση για να ξεμουδιάσουν στις περιοχές της Κορινθίας (Λουτράκι Κόρινθος Bραχάτι Κιάτο Ξυλόκαστρο κλπ.) οι θέσεις πάρκινγκ έχουν γίνει δυσεύρετες.

Αν κάτι αφαιρεί πόντους από την ομορφιά της Κορινθίας, είναι η δυσκολία στο να παρκάρεις με άνεση. Δεν είναι μύθος, είναι μια σκληρή πραγματικότητα. Στην μάχη για μια θέση πάρκινγκ δεν λυπούνται φυσικά και οι ντόπιοι οι οποίοι στην προσπάθεια τους να μη χάσουν την άνεση τους δυσχεραίνουν την όλη κατάσταση στις πόλης.

Φώτο αρχείου

Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του το loutrakiblog κάποιοι είναι περισσότερο τυχεροί και έχουν θέσεις πάρκινγκ κατοχυρωμένες. Άλλοι πάλι τις… κατοχυρώνουν με τον δικό τους “μοναδικό” τρόπο, βάζοντας καρέκλες, καφάσια, κουβάδες, κώνους, παλιά μηχανάκια, κάδους, και σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα και γλάστρες στο σημείο που δεν επιθυμούν να παρκάρει άλλος.

Αυτή η μέθοδος που αν και είναι παράνομη καθώς σύμφωνα με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, η προσωρινή ή διαρκής κατάληψη τμήματος του οδοστρώματος με εγκαταστάσεις ή εμπόδια απαγορεύεται, ιδιαίτερα αν με αυτά παρεμποδίζεται η κυκλοφορία, η επιτρεπόμενη στάση ή στάθμευση οχημάτων στον δημόσιο δρόμο ή περιορίζεται η ορατότητα αυτών που χρησιμοποιούν τις οδούς, είναι ανέγγιχτη διότι ουδείς τολμά να τα μετακινήσει ωσάν να είναι κάτι ιερό.

Φώτο αρχείου

Αστυνομικές Δημοτικές και Κοινοτικές Αρχές στρουθοκαμηλίζουν κλείνοντας πονηρά το μάτι στους παραβάτες καθώς μη θέλοντας να τους δυσαρεστήσουν δεν αποστέλλουν τα προβλεπόμενα από τον Κ.Ο.Κ. διοικητικά πρόστιμα των 400€ στους παραβάτες (ΑΡΘΡΟ 48)

>> Ν. 2696/1999 [Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.)] ως ισχύει:

Άρθρο 48: Κατάληψη τμήματος οδού και πεζόδρομου

 

Κλείνουν εφτά σχολεία στην ΚΟΡΙΝΘΙΑ – 31 σχολεία δεν θα λειτουργήσουν στην Πελοπόννησο

Previous article

Θα βρέξει πρόστιμα σε Δήμους της Κορινθίας που δεν πάνε τα απορρίματά τους στο Σταθμό Μεταφόρτωση στο Σπαθοβούνι

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.